Za humanost je uvek pravo vreme
27. avgust 2015.
Zaposleni u kompaniji Hemofarm, predvođeni generalnim direktorom Ronaldom Seeligerom odazvali su se apelima nadležnih zdravstvenih institucija i dobrovoljno dali krv. Krv za pacijente koji čekaju operacije dali su zaposleni u Vršcu, Šapcu i Beogradu u saradnji sa svojom Hemofarm Fondacijom.

U Institutu za transfuziju krvi Srbije među prvima je bio generalni direktor Hemofarma Ronald Seliger.

„Današnje vreme predstavlja veliki test za humanost. Teško je ostati neosetljiv na elementrane životne izazove sa kojima se suočava ogroman broj ljudi oko nas. U temelju svih izazova je zdravlje. Za dobrovoljno davanje krvi potreban je minimum napora, ali je efekat najveći – spasavanje života. Kompanija Hemofarm i naša Fondacija u fokusu imaju zdravlje i zato nije neobično da naši zaposleni imaju visoku svest o posledicama nestašice zaliha krvi. Želeo sam da ličnim primerom motivišem i svoje zaposlene, ali i ostale da se priključe ovoj akciji. Dobrovoljno davalaštvo je veoma važan vid društvenog aktivizma. Na žalost o tome često mislimo tek kada se lično suočimo sa problemom“, rekao je Ronald Seeliger.

Podršku Hemofarmu pružili su i zaposleni u agenciji Represent Communications sa kojom Hemofarm sarađuje.

Institut za transfuziju sada raspolaže dvodnevnim zalihama krvi, ali je i dalje potreban što veći broj jedinica A -, O- i B+ krvne grupe, pa se mole građani da daju krv i učestvuju u ovoj plemenitoj misiji.

Kompanija Hemofarm ima veoma aktivne sekcije dobrovoljnih davalaca krvi u fabrikama u Vršcu i Šapcu. Pored organizovanih akcija, članovi i članice sekcija se redovno odazivaju pozivima lokalnih službi za transfuzije.

Podsećamo, tokom leta Institut za transfuziju krvi Srbije suočio se sa minimalnom zalihom krvi svih krvnih grupa. Iz tog razloga je Klinički centar Srbije bio prinuđen da obavlja isključivo hitne zahvate.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je samo jedna od nizu tekućih akcija koje je podržala kompanija Hemofarm preko svoje Fondacije. Osim redovnih aktivnosti u domenu zdravstva, donacija neophodne medicinske opreme, te kampanje potpisivanja donorskih kartica, Hemofarm Fondacija prati sve probleme društva i reaguje u najkraćem roku.