Poslovanje
Hemofarm je kompanija koja je fokusirana na proizvodnju kvalitetnih, dostupnih i bezbednih lekova
Poslovni prioriteti kompanije ogledaju se u kontinuiranom snadbevanju domaćeg i inostranog tržišta uz stalnu posvećenost edukaciji i razvoju zaposlenih kao najznačajnijem resursu rasta kompanije.
Hemofarm lider
Hemofarm je vodeći proizvođač lekova u regionu. Istvoremeno, najveći je izvoznik lekova u Srbiji i jedan od najznačajnijih stubova proizvodnje u STADA-i.
Portfolio je fokusiran na najbitnije farmakoterapijske grupe, poput preparata za kardiovaskularne bolesti, antibiotike i neuropsihijatrijske preparate, što odgovara i epidemiološkoj strukturi terapijskih indikacija.
Hemofarm je najveći izvoznik lekova i u 2022. godini. Poslovanje u okviru STADA grupe otvara dodatne mogućnosti za plasman proizvoda na veoma zahtevna tržišta EU.

Poslovni imperativ je konstantno unapređenje portfolija novijim generacijama generičkih lekova, kao i zdravstvenih proizvoda široke potroške.

Farmaceutsko tržište iz kategorije Rx preparata uslovljeno je cenovnom politikom koju propisuju Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo trgovine. U tom smislu, cene lekova su, takođe, uslovljene i zvanično odobrene vrednosti, koje određuju ova dva nadležna ministarstva.
Preparati Hemofarma koji se izdaju bez lekarskog recepta (OTC) i dijetetski proizvodi (CHC), zauzimaju lidersku poziciju na farmaceutskom tržištu Srbije, sa udelom 10,6% vrednosno.

Zaokružena paleta CHC i OTC proizvoda obuhvata proizvode za prevenciju i ublažavanje lakših zdravstvenih tegoba, kao i suplemente tj. dodatke ishrani.
Intenzivno investiranje usmereno je u:
  • Osavremenjivanje proizvodnih pogona
  • Širenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta
  • Osavremenjivanje laboratorija
  • Kontinuirano usavršavanje zaposlenih