Društvena odgovornost
Hemofarm fondacija
Od kada je osnovana 1993. godine, Hemofarm Fondacija brine o zdravlju ljudi, podiže kvalitet usluga u zdravstvenom sistemu Srbije i uspostavlja javno-privatna partnerstva u cilju poboljšanja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.
Za 30 godina postojanja, kroz programe zdravlja, obrazovanja i kulture sprovedeno je više od 2.300 aktivnosti u vrednosti od 14 miliona evra. Samo kroz Program obrazovanja podržano je 3.720 mladih ljudi, budućih nosilaca pozitivnih promena u društvu.
U proteklih osam godina, Hemofarm fondacija je za svoj rad nagrađena sa ukupno 41 priznanjem, a 2017. godine je proglašena vodećom fondacijom u Srbiji.
NESALOMIVI
Hemofarm fondacija je pokrenula nacionalnu kampanju NESALOMIVI sa ciljem podizanja svesti javnosti o očuvanju mentalnog zdravlja i stvaranja društvenog pokreta za borbu protiv depresije i stigme koja prati obolele.

Kampanja, koja se sprovodi u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, je posebno važna jer dolazi u vreme najveće krize javnog zdravlja koju je izazvao virus SARS-COV 2 koji je izmenio život kakav smo poznavali do marta 2020. godine zbog čega je neophodna hitna akcija države i društva u obezbeđivanju psiho-socijalne podrške stanovništvu sa ciljem stvaranja društva humanih i solidarnih ljudi.

Humanost i solidarnost neophodni su za obnovu doživljaja povezanosti s drugima, za ljubav i poštovanje, bez kojih nema zdravlja i oporavka, ali ni ispunjenog života. Jer nikome ne može biti dobro dok svima ne bude bilo bolje.
I JA SAM DONOR.
6. jun – Nacionalni dan donora - na inicijativu Hemofarm fondacije i aktivnosti sprovedenih u okviru kampanje o doniranju i transplantaciji organa „Najvažniji poziv u životu“, 2016. godine ustanovljen je Nacionalni dan donora a u julu 2018. je usvojen i Zakon o presađivanju ljudskih organa, što je ujedno i najveći uspeh ove kampanje.
Ne dozvoli da pukne
Kampanja za prevenciju povišenog krvnog pritiska „Ne dozvoli da pukne“ pokrenuta je u cilju podizanja zdravstvene kulture i podsticanja ljudi na redovne kontrole krvnog pritiska; u znak sećanja na one koji nisu uspeli da se izbore sa ovom bolešću, Hemofarm fondacija pustila je na početku Trke zadovoljstva u okviru 31. Beogradskog maratona 6.639 crvenih balona u nebo.
Akademija Hemofarm fondacije
U okviru podrške programu edukacije medicinskih radnika i farmaceuta održano je 127 programa kontinuirane medicinske edukacije koje je pohađalo 11.934 zdravstvenih radnika.
Program stipendija
Nastavljen je i godišnji Program stipendija, kojim je kroz različite programe stipendiranja podržano 60 stipendista, uz dodatnu podršku i pomoć deci preminulih radnika; uspešno je realizovan i drugi ciklus Mentorskog programa kao vid dodatne podrške stipendistima, sa ciljem podsticanja ličnog i profesionalnog razvoja i jačanja kapaciteta farmaceutskih i medicinskih radnika i stručnjaka, kao i kreiranje pozitivnog ambijenta za zapošljavanje mladih u Srbiji.