CHC OTC kategorija
Raznovrsna paleta OTC proizvoda
Ovi preparati se mogu kupiti bez lekarskog recepta. Obuhvataju proizvode za prevenciju i ublažavanje lakših zdravstvenih tegoba. CHC (Consumer Healthcare) proizvodi obuhvataju dodatke ishrani i predmete opšte upotrebe.

Hemofarmova OTC paleta je na liderskoj poziciji na farmaceutskom tržištu Srbije, sa udelom od 16.2%.

Pogledajte paletu Hemofarmovih proizvoda koji se izdaju bez lekarskog recepta.
Naši OTC proizvodi
 • Stomačne tegobe
  U ovoj kategoriji možete pronaći proizvode koji će Vam pomoći da prevenirate i da se oslobodite stomačnih tegoba, kao što su bolovi i grčevi u stomaku, gorušica, nadutost, dijareja i zatvor.
  Vitamini i minerali
  Naši proizvodi iz kategorije vitamina i minerala se fokusiraju na mineralne suplemente (magnezijum, cink, gvožđe, selen), vitamine (vitamin C, kompleks B vitamina, vitamin D), zaštitu od oksidativnog stresa (alfalipoinska kiselina), multivitamine sa mineralima.
  Lepota i nega
  Naši proizvodi unutar kategorije lepota i nega su namenjeni lečenju peruti i gljivičnih infekcija kože, zatim dezinfekciji kože i sluzokoža. Efikasna rešenja protiv tvrdokornog celulita, trostruka zastita kože protiv sunčanog zračenja, proizvodi za olakšanje simptoma svraba izazvanog ovčijim boginjama, tretman suve kože na šakama i stomalima, kao i proizvodi za tretman vašljivosti dodatno obogaćuju ovu kategoriju.
  Prehlada i kašalj
  Kašalj je iznenadan i često ponavljajući refleks koji pomaže, da se izbace štetne strane čestice, sekret, iritansi i mikrobi.

  Mnogi virusi i bakterije šire se putem kašlja I često upravo kašalj ukazuje na prisustvo bolesti. Postoji večito pitanje upućeno pacijentu : Kakav kašalj imate, suvi, nadražajni ili produktivni kašalj?

  Naš asortiman brendova protiv kašlja i prehlade uključuje indikacije kao nazalni dekongestivi, sredstva za ublažavanje kašlja, lekove protiv prehlade ili gripa, prevenciju, lekovi za virusne infekcije.
  Cirkulacija
  U ovoj kategoriji se nalaze proizvodi koji poboljšavaju cirkulaciju (Kapilarus, Mega Ginko). Njihovo pozitivno dejstvo na protok krvi omogućava ove preparate da se koriste kod stanja i oboljenja uzrokovanih ili praćenih lošom perifernom cirkulacijom (osećaj hladnoće, peckanje, trnjenje, bol, grčevi u rukama i nogama).
  Urinarni problemi
  Kategorija urinarni trakt namenjena lepšem polu sadrži proizvode za intimnu negu, kao i proizvod za rebalans vaginalne mikroflore i sprečavanje nastanka svraba i peckanja vagine.

  Jačem polu je namenjen proizvod za olakšanje tegoba urinarnog trakta povezanih sa uvećanom prostatom.

  Za oba pola: proizvod na bazi d-manoze pomaže u rešavanju infekcija izazvanih bakterijom E.coli, dok tradicionalni biljni instant čaj prevenira i tretira akutne i ponavljajuće urinarne infekcije.