CHC OTC kategorija
Raznovrsna paleta OTC proizvoda
Ovi preparati se mogu kupiti bez lekarskog recepta. Obuhvataju proizvode za prevenciju i ublažavanje lakših zdravstvenih tegoba. CHC (Consumer Healthcare) proizvodi obuhvataju dodatke ishrani i predmete opšte upotrebe.

Hemofarmova OTC paleta je na liderskoj poziciji na farmaceutskom tržištu Srbije, sa udelom od 16.2%.

Pogledajte paletu Hemofarmovih proizvoda koji se izdaju bez lekarskog recepta.
Naši OTC proizvodi
 • Stomačne tegobe
  U ovoj kategoriji možete pronaći proizvode koji će Vam pomoći da prevenirate i da se oslobodite stomačnih tegoba, kao što su bolovi i grčevi u stomaku, gorušica, nadutost, dijareja i zatvor.
  Vitamini i minerali
  Naši proizvodi iz kategorije vitamina i minerala se fokusiraju na mineralne suplemente (magnezijum, cink, gvožđe, selen), vitamine (vitamin C, kompleks B vitamina, vitamin D), zaštitu od oksidativnog stresa (alfalipoinska kiselina), multivitamine sa mineralima.
  Lepota i nega
  Naši proizvodi unutar kategorije lepota i nega su namenjeni lečenju peruti i gljivičnih infekcija kože, zatim dezinfekciji kože i sluzokoža. Efikasna rešenja protiv tvrdokornog celulita, trostruka zastita kože protiv sunčanog zračenja, proizvodi za olakšanje simptoma svraba izazvanog ovčijim boginjama, tretman suve kože na šakama i stomalima, kao i proizvodi za tretman vašljivosti dodatno obogaćuju ovu kategoriju.
  Prehlada i kašalj
  Kašalj je iznenadan i često ponavljajući refleks koji pomaže, da se izbace štetne strane čestice, sekret, iritansi i mikrobi.

  Mnogi virusi i bakterije šire se putem kašlja I često upravo kašalj ukazuje na prisustvo bolesti. Postoji večito pitanje upućeno pacijentu : Kakav kašalj imate, suvi, nadražajni ili produktivni kašalj?

  Naš asortiman brendova protiv kašlja i prehlade uključuje indikacije kao nazalni dekongestivi, sredstva za ublažavanje kašlja, lekove protiv prehlade ili gripa, prevenciju, lekovi za virusne infekcije.
  Cirkulacija
  U ovoj kategoriji se nalaze proizvodi koji poboljšavaju cirkulaciju (Kapilarus, Mega Ginko). Njihovo pozitivno dejstvo na protok krvi omogućava ove preparate da se koriste kod stanja i oboljenja uzrokovanih ili praćenih lošom perifernom cirkulacijom (osećaj hladnoće, peckanje, trnjenje, bol, grčevi u rukama i nogama).
  Urinarni problemi
  Kategorija urinarni trakt namenjena lepšem polu sadrži proizvode za intimnu negu, kao i proizvod za rebalans vaginalne mikroflore i sprečavanje nastanka svraba i peckanja vagine.

  Jačem polu je namenjen proizvod za olakšanje tegoba urinarnog trakta povezanih sa uvećanom prostatom.

  Za oba pola: proizvod na bazi d-manoze pomaže u rešavanju infekcija izazvanih bakterijom E.coli, dok tradicionalni biljni instant čaj prevenira i tretira akutne i ponavljajuće urinarne infekcije.
  Dezinfekcija
  Već skoro 100 godina pomažemo domaćinstvima da budu bezbedna od mikroba uz pomoć našeg asortimana koncentrovanih parfimisanih dezinfekcionih sredstava sa predivnim mirisnim notama. Zoflora je vaš savršen partner za higijenski čist dom i okruženje u kojem svakodnevno boravite. Naša formula 3-u-1 ubija 99.9% bakterija i virusa, među kojima je I virus SARS – CoV – 2 (COVID 19 virus) koji mogu da izazovu bolest i stvore neprijatne mirise, ispunjavajući pritom vaš dom predivnim dugotrajnim mirisom koji traje najmanje 24 sata.
  HEMOFARM A.D.
  Beogradski put bb, 26300 Vršac
  tel.: +381 13 803 100

  Poslovni centar Hemofarm A.D.
  Prote Mateje 70, 11000 Beograd
  tel.: +381 11 381 1200

  svakodobro@hemofarm.com
  Hemofarm proizvode možete kupiti online
  i putem svog omiljenog web shop-a.