25. april 2013.
Hemofarmu dva priznanja za bezbednost i zdravlje na radu
Hemofarm je dobio drugu nagradu za bezbednost i zdravlje na radu, dok je naš doskorašnji kolega Dušan Krajnović dobitnik „Plakete 28“!

Naime, Uprava za bezbednost i zaštitu na radu Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije dodelila je danas priznanja pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Nagrade kompanijama sa više od 100 zaposlenih, a koju je u ime Hemofarma primio Milan Smoljanović, rukovodilac Sektora opštih poslova, uručila je Stana Božović, državni sekretar u u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Plaketu 28“ za pojedince koji su prestali da se bave aktivnostima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu usled bolesti ili starosti, a aktivno su radili na razvoju i unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu, dobio je Dušan Krajnović, čovek svima dobro poznat koji je 25 godina radio na poslovima referenta za zaštitu na radu u Hemofarmu, a sa 40 godina staža otišao u penziju 2011. godine.

Na svečanosti povodom uručenja nagrada, pored Milana Smoljanovića i nagrađenog Dušana Krajnovića, prisustvovala je mala ali efikasna „ekipa“, odnosno naše kolege koji brinu da o zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu svih u kompaniji: Zorica Živojnov Krdu (rukovodilac Službe za bezbednost) i Dalibor Radmanovac (saradnik za bezbednost i zdravlje na radu).

Zaštita od povreda i profesionalnih oboljenja, u Hemofarmu nije samo maksimalno usklađena zakonskim okvirima, već nadasve, fokusirana na brigu o svakom zaposlenom. Procenat povreda u našoj firmi je 1,6% što je neznatno s obzirom na broj zaposlenih, a s druge strane, većina tih povreda i nisu povrede na radu nego povrede pri dolasku na posao i odlasku sa posla, kao i razni padovi usled saplitanja. Mi to priznajemo kao povredu na radu i zbog toga i jesmo društveno odgovorna kompanija, kompanija koja vodi računa o svojim zaposlenima“, rekao je Milan Smoljanović.

Prvu nagradu dobila je kompanija BFC Lafarge koja ima 350 radnika.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: