Hemofarm dobio priznanje Privredne komore Vojvodine za doprinos ukupnom razvoju privrede Vojvodine
18. april 2013.
Hemofarm je ovogodišnji dobitnik nagrade Privredne komore Vojvodine za doprinos ukupnom razvoju privrede Vojvodine, a samim tim, i čitave Srbije. Ronaldu Seeligeru, generalnom direktoru Hemofarma, nagradu je na današnjoj svečanosti u Novom Sadu uručio Ratko Filipović, predsednik Privredne komore Vojvodine. Nagrada Privredne komore Vojvodine dodeljena je, jubilarni, 50-ti put.

Čast mi je i zadovoljstvo da, u ime Hemofarma, primim ovu nagradu. U Vršcu proizvodimo lekove ne samo za celu Srbiju, već za mnoga inostrana tržišta. Prošle godine, naša proizvodnja je ostvarila rekordne, briljantne rezultate. Proizveli smo više od 3 milijarde tableta, odnosno 40 % više u odnosu na 2011, 80 milona ampula, što je rast od 30 % u odnosu na prehodnu godinu. Posebno smo ponosni na impresivnih 1600 različitih proizvoda, što je za jednu trećinu više nego 2011. Nastavićemo da unapređujemo poslovanje i investiramo u Hemofarm kako bi naši rezultati bili još bolji“, rekao je Ronald Seeliger.

Ovo je drugo priznanje za Hemofarm ove godine, a treće u poslednjih pet meseci. Početkom aprila, Hemofarm je dobio nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije, a krajem prošle godine, SIEPA Nagradu Najbolji izvoznik 2012.

Nagrade i brojke koje sam spomenuo govore više od reči. Društveno odgovorno poslovanje je u samom srcu Hemofarma, kompanija koja uspeh ne meri samo profitom i već i doprinosom zajednici u kojoj posluje. Verujemo da tamo gde poslujemo, treba i da dajemo. Zato smo uvek blisko povezani i čvrsto sarađujemo sa opštinama i organizacijama Srbiji i u regionu“, zaključio je Ronald Seeliger.

Hemofarm je osnovan 1. juna 1960. godine. Od avgusta 2006. je član nemačke STADA grupe. kompanije koja je peti proizvođač generičkih lekova na svetskoj rang listi. Sa 20 odsto učešća, Hemofarm je lider na farmaceutskom tržištu Srbije i najveći izvoznik lekova iz zemlje koji više od 60 odsto ukupne prodaje realizuje na inostranim tržištima. Hemofarm posluje u 32 zemlje,a više informacija o kompaniji možete videti na www.hemofarm.com
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com