Zelena akcija u Podgorici
10. maj 2016.
Podgorički park Ćemovsko polje bogatiji je za 100 novih sadnica javora, jasena i čempresa, nakon akcije ozelenjavanja koju su organizovali Hemofarm, Hemomont i Hemofarm Fondacija u partnerstvu sa glavnim gradom Crne Gore.

U zelenoj akciji učestvovalo je 40 zaposlenih sa decom, uprave kompanija, Ministarstva održivog razvoja i turizma, opštine, glumica Dubravka Drakić, predstavnici KK „Budućnost” i druge javne ličnosti, kako bi podržali sugrađane i institucije koji brinu o okolini.

Teren su prethodno pripremili radnici JKP „Zelenilo”, a prve sadnice zasadili su generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger, izvršna direktorka Hemomonta Snežana Perović i gradonačenik Podgorice Slavoljub Stijepović.

„Ekološku opredeljenost potvrđujemo u svim segmentima proizvodnje, pakovanja i isporuke lekova, ali i intenzivnim radom na zahtevnom projektu izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Hemomont je dokazao da može da bude pionir i pokretač nove industrije, a verujem da može biti i jedan od generatora aktivnosti usmerenih na edukaciju i jačanje svesti o neminovnosti odgovornog odnosa prema prirodi, jer nam ona uzvraća onako kako se prema njoj ophodimo,“ navela je Snežana Perović.

Generalni direktor Hemofarma, Ronald Seeliger, zahvalio je učesnicima zelene akcije koji su, kako je slikovito opisao, posadili „mlada pluća“ grada i udahnuli novu snagu Podgorici.

„Planetu nismo nasledili od predaka, nego smo je pozajmili od potomaka. Stoga je sadnja i ovih 100 stabala naš skroman način da doprinesemo budućnosti. Ova „očigledna nastava“ je najdragocenija ekološka lekcija deci koja su ovde sa nama. Siguran sam da će i za decu ovaj dan postati draga uspomena koje će se sećati SVIM SRCEM,“ rekao je Seeliger.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je istakao da je kroz ovu akciju poslata zajednička poruka o potrebi i neophodnosti zasađivanja što većeg broja novih stabala drveća, koja su pluća svakog grada, i da je dat je veliki doprinos jačanju svesti građana o zaštiti i očuvanju sredine u kojoj žive.

Akcija u Podgorici deo je kampanje Hemofarm Fondacije koja, SVIM SRCEM, nastoji da unapredi ekološke standarde. Na inicijativu Hemofarm Fondacije, i u Šapcu je krajem novembra prošle godine, uz učešče zaposlenih u Hemofarmu, zasađeno 100 stabala drveća.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com