15. april 2016.
PRODUŽI ŽIVOT na Beogradskom maratonu
Poruka PRODUŽI ŽIVOT biće ove godine poslata sa 29. Beogradskog maratona u cilju podizanja svesti javnosti o značaju transplantacije i doniranja organa. Hemofarm Fondacija će, ispred hotela Moskva na Terazijama, imati svoj štand PRODUŽI ŽIVOT na kome će učesnici maratona i svi zainteresovani imati priliku da potpišu donorsku karticu i saznaju sve o transplantaciji i doniranju organa.

„I ove godine, Beogradski maraton i Hemofarm Fondacija dele iste vrednosti -  podršku  životu i zdravom društvu“, poručila je, uoči Beogradskog maratona, Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije i dodala da je Hemofarm Fondacija prošle godine na Beogradskom maratonu animirala učesnike i posetioce da kroz humantarni SMS podrže rekonstrukciju dečijeg pozorišta „Boško Buha“.  „Ove godine Hemofarm Fondacija je, kao partner Ministarstva zdravlja, svoje delovanje fokusirala na pomoć i podršku osobama koje dugi niz godina čekaju na transplantaciju organa“, precizirala je direktorka Hemofarm Fondacije i dodala da je učešće na 29. Beogradskom maratonu jedna u nizu aktivnosti usmerenih na podizanje svesti javnosti o ovoj važnoj društvenoj temi u cilju spašavanja ljudskih života.

Hemofarm Fondacija kao partner Ministarstva zdravlja već drugu godinu  intenzivno sprovodi kampanju za podizanje svesti građana i razbijanja tabua o doniranju organa.

 „Ovo je tema od nacionalnog značaja i naši prijatelji iz Beogradskog maratona su to prepoznali. Uz pomoć naših partnera, lekara Uprave za biomedicinu, sa svim zainteresovanima na Beogradskom maratonu   ćemo razgovarati o značaju transplantacije, donorstvu i odgovaraćemo na sva pitanja u vezi sa ovom temom“, dodala je Suzana Đorđević i pozvala sve posetioce da posete štand PRODUŽI ŽIVOT.

Iako postoji dobro obučen lekarski kadar i kapaciteti da se obave najsloženije transplantacije srca, jetre i bubrega, Srbija nema dovoljan broj donora. Prošle godine u KBC obavljeno je 32 transplatacije bubrega, 7 jetri i 5 srca, od početka godine – nijedna. Da bi svi koji čekaju transplantaciju dobili novi organ, donora treba da bude 10 na milion stanovnika. Srbija sada ima svega 3 donora, a samo 10 odsto ljudi na listi čekanja dobije organ i šansu za novi život.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: