Hemofarm u akciji „Čep za hendikep“
30. septembar 2015.
Zaposleni u Hemofarmu sakupili su oko 600 kilograma plastičnih čepova za Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata. Podržavajući akciju „Čep za hendikep“, Hemofarm Fondacija je, pre pola godine, inicirala prikupljanje plastičnih čepova u svim Hemofarmovim objektima u Srbiji. Cilj je da se novcem dobijenim za reciklažu čepova, kupi što veći broj invalidskih kolica za članove Udruženja. 


Ovo je još jedna od humanitarnih akcija Hemofarm Fondacije pod nacionalnim sloganom SVIM SRCEM, a Hemofarm je, od svih kompanija koje učestvuju u projektu, sakupio najveći broj čepova.

Čep za hendikep ne posmatramo više kao projekat, već je ta akcija postala deo naše svakodnevne radne rutine. Na više lokacija u Hemofarmovim fabrikama imamo kutije za sakupljanje čepova, a mobilne instalacije postavljamo na važnim manifestacijama u Srbiji. Osobe sa invaliditetom se često suočavaju ne samo sa fizičkim, već i psihološkim preprekama i nerazumevanjem sugrađana, kolega, komšija. Zato smo zahvalni kolegama u Hemofarmu koji prepoznaju značaj solidarnosti i empatije sa ovim ljudima“, istakla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.

Za kupovinu jednih novih invalidskih kolica neophodno je sakupiti oko 5 tona plastičnih čepova, zbog toga je masovnost ljudi i neograničeno trajanje akcije ključno za njen uspeh.

Zoran Martinov, koordinator akcije “Čep za hendikep” kaže da je do sada od reciklaže čepova kupljeno nekoliko invalidskih pomagala za članove Udruženja koji to ne mogu sebi da priušte.

Zahvaljujući Hemofarm Fondaciji i promociji akcije, pokrili smo celu Srbiju. Nekako smo uspeli da animiramo građane i građanke dvostruko. Prvo, veliki broj njih je shvatio da sa minimumom truda može da se bude i solidaran i human. Drugo, ne manje važno je širenje svesti o značaju zaštite životne sredine i reciklaže“, rekao je Martinov.

Od početka akcije 2013. godine godine, zahvaljujući prikupljenim čepovima,nabavljeno je 17 lako aktivnih kolica, 8 sobnih kolica, 4 hodalice, kao i veći broj pomagala.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com