Hemofarm otvorio nov pogon za proizvodnju ampula
31. maj 2015.
Novim fabričkim pogonom za proizvodnju ampula vrednim 4,37 miliona evra, srpski i regionalni farmaceutski lider Hemofarm, proslavio je 55 godina uspešnog poslovanja.

U novom pogonu, u fabrici u Vršcu, radiće 50 ljudi. Ceo proces proizvodnje, od pripreme rastvora, punjenja ampula do pakovanja odvijaće se u prostoru od 600 m2. Očekivan obim proizvodnje u ovoj godini je 25 miliona ampula, a za narednu godinu plan je 60 miliona. Proizvodi će se izvoziti u Rusiju, EU, potom Irak, Libiju, zemlje Zapadnog Balkana ali pre svega se proizvodi za Srbiju.


„Ovo što ste videli ovde rezultat je posvećenog rada naših zaposlenih koji su sa puno motivacije i elana radili na pripremi novog dela proizvodnje. STADA je od 2006. u Hemofarm uložila više od 150 miliona evra, a ove godine planiramo dodatna 22 miliona. Današnji dan je izmedju ostalog i jedan od primera partnerskog odnosa države i privrede. Važno je reći da su država i privreda na neki način prirodni saveznici i da im je cilj praktično isti – dobrobit društva. Verujemo u viziju Vlade Srbije, imamo jasnu strategiju, ali verujemo da se do nje dolazi malim koracima“, rekao je prilikom obilaska pogona generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger.

Povodom jubileja Hemofarma novi pogon ampula obišao je premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić u pratnji ambasadora Nemačke u Srbiji, Hajnca Vilhelma. U delegaciji su bili i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar privrede Željko Sertić i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

Ponosan sam na činjenicu da je otvoreni pogon u Hemofarmu rezultat rada srpskih inženjera, a posebno što će ove godine nemačka kompanija uložiti 22 miliona evra. Upitavši predstavnike nemačke kompanije, šta država može još da uradi kako bi im omogućila bolje poslovanje, dobio sam odgovor da Vlada Srbije uradi sve što može na očuvanju stabilnosti u zemlji i regionu i da nastavi da donosi propise koji će omogućiti bolji poslovni ambijent. Na to sam ponosan jer mnogo toga ne znamo, a kada ne znamo pitamo Nemce kako se to radi i uradimo na taj način. Tako ćemo i u budućnosti raditi“, rekao je Aleksandar Vučić.

U novom pogonu Hemofarma površine 600 kvadratnih metara, radiće se kompletan proces proizvodnje od pripreme rastvora, punjenja u ampule do pakovanja finalnog proizvoda.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com