Hemofarm prvi u štafetnoj trci na 28. Beogradskom maratonu
20. april 2015.
Ekipa Hemofarma pobednik je korporativne štafetne trke, ujedno Prvenstva Srbije za korporacije na 28 SuisseGas Beogradskom maratonu, pokazali su preliminarni rezultati. Štafeta od četiri šampiona- Vladimir Grbić, Saša Karčakovski, Đorđe Alavanja i Dalibor Aleksić prošla je trasu polumaratona od 21 km za jedan sat i 28 minuta. Hemofarmovi takmičari stigli su do cilja 10 minuta pre dugoplasirane ekipe kompanije Microsoft Development.

Učesnici štafete zaposleni su u fabrici Hemofarm u Vršcu. Na Maratonu su trčali Svim Srcem za podršku nastavku obnove dečjeg pozorišta „Boško Buha“ u okviru akcije Hemofarm Fondacije. Poslednji u štafeti Dalibor Aleksić je i takmičar sa dugogodišnjim maratonskim iskustvom.

Očekivao sam dobro vreme svih u ekipi, ali iskreno, ne i tako visok plasman jer smo prvi put trčali štafetni. Znao sam da smo fizički spremni za rezultat ispod sat i 30 minuta, svi su lavovski trčali svoje deonice što je mene na kraju dodatno podstaklo da dam maksimum i prvi od svih predstavnika štafeta prođem kroz cilj“, rekao je Dalibor Aleksić.

Pored muškaraca, boje Hemofarma branile su i dame u okviru mešovitih štafetnih ekipa. Jedna od njih na cilj je stigla treća u sastavu Milica Gvozdenović, Nemanja Trusnik, Vera Ivaniš i Vladimir Dangubić.

Ove godine Hemofarm je imao sedam štafeta. Kao ekskluzivni sponzor maratona, kompanija je učestvovala pod sloganom nacionalne kampanje SVIM SRCEM za pomoć pozorištu „Boško Buha“. Rezultati SMS akcije 3088 promovisane na Dečjem i Beogradskom maratonu biće poznati u narednih nekoliko dana.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com