Hemofarm najpoželjniji poslodavac u farmaciji
13. april 2015.
Kompanija Hemofarm izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u oblasti farmaceutske industrije u 2015. Prema rezultatima istraživanja studentske organizacije AIESEC, Hemofarm je i na listi deset kompanija u Srbiji, najpoželjnijih za zapošljavanje.

Anketu je ove godine popunilo oko 400 mladih, u najvećem broju onih koji su tek završili fakultet ili imaju nekoliko ispita do kraja. Istraživanje je pokazalo da mladi priželjkuju da im potencijalni poslodavac, osim plate, da priliku za napredovanje i učenje, ali i motivišuću atmosferu na radnom mestu. Anketa je sprovedena takom sajma zapošljavanja Career days 2015.

„Uz prepoznatljivost po bezbednosti, kvalitetu i dostupnosti lekova Hemofarm je stekao još jedno priznanje i to od onih koji su budućnost ove zemlje. Srećni smo što je naša kompanija prepoznata kao odlično mesto za rad i razvoj karijere. Hemofarm je lider u farmaceutskoj industriji, ali istovremeno društveno odgovorna kompanija koja doprinosi razvoju zajednice i svojih zaposlenih, koji su najvažniji resurs“, izjavila je Mariora Andraš Tomić, direktorka Sektora ljudskih resursa Hemofarma.

Ona je istakla da Hemofarm krajem 2014. zaposlio 165 novih ljudi na neodređeno vreme, i da posebnu pažnju posvećuje mladima i talentima. Zato i Hemofarm Fondacija, uz pomoć koju pruža kroz mnogobrojne humanitarne akcije, svake godine dodeljuje i stipendije najboljim studentima.

Na ovogodišnjem sajmu zapošljavanja Career Days oko 60 studenata učestvovalo je u radionici koju su držali predstavnici Hemofarma među kojima i direktor kompanije Ronald Seeliger koji je studente upoznao sa kulturom kompanije i specifičnostima poslovanja ovog lidera na regionalnom farmaceutskom tržištu.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com