Otvorena laboratorija STADA Hemofarm S.R.L. u Temišvaru
04. avgust 2011.
U Temišvaru, u sastavu preduzeća STADA Hemofarm S.R.L. je nova laboratorija na četiri nivoa, sa po 800 kvadratnih metara svaki. Laboratorija je sagrađena u okviru Tehnološkog parka i dobri poznavaoci privrednih prilika u ovoj regiji kažu da je to najveća investicija u Temišvaru tokom protekle tri godine.

Laboratorija, koju vodi Geđa Trifu, počela je sa radom i već se na savremenoj opremi, u zaista vrhunskim uslovima, vrše ispitivanja tridesetak preparata. Naravno, laboratorija je stekla sve neophodne certifikate i radi analize preparata proizvedenih u zemljama EU i onih koje to nisu, a to znači i za lekove proizvedene u pogonima STADA-e u Nemačkoj, Hemofarma iz Vršca, ali i iz drugih pogona. Laboratorija, koja funkcioniše po evropskim standardima obezbeđenja i kontrole kvaliteta lekova, radiće uslužno i za druge klijente, a objekat je projektovan i izveden uz optimalne uslove proširenja kapaciteta.

Laboratorija je počela sa radom i to u dve smene, a juče, 3. avgusta je prigodnom internom ceremonijom i zvanično otvorena.

Skup je pozdravio generalni direktor Hemofarma, Wolfram Heinisch, a o ciljevima i perspektivama laboratorije govorio je dr Axel Mueller, član UO STADA i potpredsednik odgovoran za oblast proizvodnje. Potpredsednik STADA za oblast obezbeđenja i kontrole kvaliteta, Fritz Kloeter iskoristio je priliku da istakne doprinos i izrazi zahvalnost grupama koje su učestvovale u realizaciji ovog višestruko vrednog projekta, od kontrole kvaliteta koju vodi Tanja Tomić, direktorka obezbeđenja i kontrole kvaliteta, a direktna odgovornost obezbeđenja kvaliteta je na sektoru koji vodi Biljana Oluić.

Svoj doprinos dali su i drugi saradnici vertikale Sonje Pejović, pre svega, proizvodnje u čije ime je prisustvovala zamenica direktora proizvodnje, Olivera Vujnović, te drugi sektori koji su pružali podršku i, naravno, Hemofarm Inženjering koji je projektovao objekat i vršio nadzor nad radovima. A sve to uz posebnu brigu i podršku STADA Hemofarm S.R.L. i direktora Aleksandra Mihaja. Gospoda Heinisch, Mueller, Kloeter i Mihaj su zajedničkim presecanjem vrpce buketa balona u bojama STADA-e i Hemofarma otvorili laboratoriju sa simboličnom porukom da kako povezani baloni u zajedničkim bojama lete ka nebu, tako i nas zajedno putevima uspeha vode zacrtani planovi, dobra saradnja i neskrivene ambicije i doprinos konstantnom rastu i razvoju STADA grupe.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com