04. avgust 2011.
Otvorena laboratorija STADA Hemofarm S.R.L. u Temišvaru
U Temišvaru, u sastavu preduzeća STADA Hemofarm S.R.L. je nova laboratorija na četiri nivoa, sa po 800 kvadratnih metara svaki. Laboratorija je sagrađena u okviru Tehnološkog parka i dobri poznavaoci privrednih prilika u ovoj regiji kažu da je to najveća investicija u Temišvaru tokom protekle tri godine.

Laboratorija, koju vodi Geđa Trifu, počela je sa radom i već se na savremenoj opremi, u zaista vrhunskim uslovima, vrše ispitivanja tridesetak preparata. Naravno, laboratorija je stekla sve neophodne certifikate i radi analize preparata proizvedenih u zemljama EU i onih koje to nisu, a to znači i za lekove proizvedene u pogonima STADA-e u Nemačkoj, Hemofarma iz Vršca, ali i iz drugih pogona. Laboratorija, koja funkcioniše po evropskim standardima obezbeđenja i kontrole kvaliteta lekova, radiće uslužno i za druge klijente, a objekat je projektovan i izveden uz optimalne uslove proširenja kapaciteta.

Laboratorija je počela sa radom i to u dve smene, a juče, 3. avgusta je prigodnom internom ceremonijom i zvanično otvorena.

Skup je pozdravio generalni direktor Hemofarma, Wolfram Heinisch, a o ciljevima i perspektivama laboratorije govorio je dr Axel Mueller, član UO STADA i potpredsednik odgovoran za oblast proizvodnje. Potpredsednik STADA za oblast obezbeđenja i kontrole kvaliteta, Fritz Kloeter iskoristio je priliku da istakne doprinos i izrazi zahvalnost grupama koje su učestvovale u realizaciji ovog višestruko vrednog projekta, od kontrole kvaliteta koju vodi Tanja Tomić, direktorka obezbeđenja i kontrole kvaliteta, a direktna odgovornost obezbeđenja kvaliteta je na sektoru koji vodi Biljana Oluić.

Svoj doprinos dali su i drugi saradnici vertikale Sonje Pejović, pre svega, proizvodnje u čije ime je prisustvovala zamenica direktora proizvodnje, Olivera Vujnović, te drugi sektori koji su pružali podršku i, naravno, Hemofarm Inženjering koji je projektovao objekat i vršio nadzor nad radovima. A sve to uz posebnu brigu i podršku STADA Hemofarm S.R.L. i direktora Aleksandra Mihaja. Gospoda Heinisch, Mueller, Kloeter i Mihaj su zajedničkim presecanjem vrpce buketa balona u bojama STADA-e i Hemofarma otvorili laboratoriju sa simboličnom porukom da kako povezani baloni u zajedničkim bojama lete ka nebu, tako i nas zajedno putevima uspeha vode zacrtani planovi, dobra saradnja i neskrivene ambicije i doprinos konstantnom rastu i razvoju STADA grupe.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: