Humanitarna aukcija slika SVIM SRCEM za pozorište „Boško Buha“
13. februar 2015.
Veče dobročinstva, veče umetnosti, veče filantropije. Tako bi se najkraće mogla opisati humanitarna aukcija slika koju je Hemofarm Fondacija organizovala SVIM SRCEM za dečije pozorište „Boško Buha“, a na kojoj je prikupljeno još oko 15.000 evra za neophodnu rekonstrukciju najstarije ustanove kulture za decu u Beogradu.

Na aukciji koja je, pored članova UO Hemofarm Fondacije i Hemofarma, okupila stotinak prijatelja i poklonika umetnosti, prodate su 34 slike iz riznice naše kompanije.

Ovo je posebno veče za sve nas. Svi smo različiti, ali nas ujedinjuje ljubav prema lepom. Više od 65 godina pozorište „Boško Buha“ obrazuje našu decu, uči ih istoriji plemenitosti i čini da svakoga dana budu bolji. Više od pet miliona dece prošlo je kroz ovo pozorište, a prve generacije sada svoje unuke dovode da gledaju predstave, rekla je proslavljena srpska glumica Tanja Bošković, članica UO Hemofarm Fondacije.

Generalni direktor Hemofarma, Ronald Seeliger, zahvalio je prisutnima za podršku obnovi kultne ustanove a i sam je, učešćem u aukciji, reprezentovao humanost na delu.- Sama reč filantropija potiče iz grčkog jezika i znači čovekoljublje, a ljudi najviše od svega vole decu. Večeras smo ovde jer delimo iste vrednosti i kroz podršku pozorištu „Boško Buha“, pomažemo budućnost naše dece – rekao je Ronald Seeliger zahvaljujući svim učesnicima aukcije.

Direktor pozorišta „Boško Buha“, glumac Milorad Mandić Manda, osvrnuo se na istorijat pozorišta. - Pozorište je osnovano 1950. i od tog dana u njemu, na žalost ni jedna stolica nije promenjena. Sada smo na dobrom putu da pozorište obnovimo i malo sredimo da i naša deca uživaju u njemu - rekao je Manda ističući da će u znak zahvalnosti, pozorište na pločicama na stolicama rekonstruisane ustanove istaći pločice svih donatora.

Humanitarna aukcija započela je minutom ćutanja za srpske radnike nastradale u Sibiru. Na humanitarnoj aukciji su glumci Boška Buhe tokom aukcije u teatarskim kostimima govorili o istorijatu ove značajne institucije. Aukcija je nastavak akcije SVIM SRCEM za dečije pozorište „Boško Buha“, jer na žalost, dosadašnje donacije među kojima i 30.000 evra naše Hemofarm Fondacije nisu bile dovoljne za završetak radova.

Ukupno je ponuđeno 50 slika iz kolekcije Hemofarma, dela vrhunskih domaćih slikara poput Dragana Stojkova, Nikole Graovca, Janoša Mesaroša, Zuzane Halupove, Dragana Martinovića, Radislava Trkulje…

Najveću vrednost – 1450 evra dostigla je slika velikog formata Pejzaž autora Mihajla Bate Protića.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com