Hemofarm dobitnik priznanja za najodgovorniju kompaniju u Južnobanatskom regionu
10. decembar 2014.
Odlukom stručnog žirija, Hemofarm je dobitnik prestižnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ kao društveno najodgovornija kompanija u Južnobanatskom regionu za 2014. godinu čime je još jednom potvrdila doprinos razvoju zajednice i svojih zaposlenih, koji su jedan od najvažnijih resursa.

Hemofarm nije prvi put nagrađen za korporativnu odgovornost. Podsetimo, naša kompanija je prošle godine od Privredne komore Srbije dobila nacionalnu nagradu za korporativnu društvenu odgovornost.

„Društvena odgovornost je jedno od strateških opredeljenja kompanije Hemofarm i naša vizija je da postanemo sinonim kontinuiranog i suštinskog doprinosa razvoju i unapređenju društva. Više od pola veka odgovorno poslujemo i snabdevamo domaće, ali i inostrana tržišta. Svakodnevno brinemo o našim zaposlenima, o okruženju, ali i o očuvanju prirodnih resursa. O poslovanju u skladu sa principima održivog razvoja, govori podatak da je Hemofarm prva farmaceutska i jedna od svega pet kompanija kod nas koja objavljuje sertifikovani Izveštaj o održivom razvoju, gde već drugu godinu zaredom beležimo najveći nivo standarda u regionu. U sinergiji sa Hemofarm Fondacijom, koja je ušla u treću deceniju poslovanja i novom kampanjom SVIM SRCEM, nastavićemo da ulažemo u ključne projekte u zdravstvu i kulturi i afirmaciji mladih ljudi, jer želimo da doprinesemo izgradnji zdravog društva, izjavila je Natalija Popović, direktorka za strategiju i održiv razvoj koja je primila nagradu i zahvalila u ime svih dobitnika ovog prestižnog priznanja.

Nagrada se dodeljuje od 2000. godine u okviru projekta „Put ka vrhu“, sa ciljem afirmacije preduzetničkih vrednosti, stvaralaštva i društveno odgovornog poslovanja. Nosioci projekta su novosadska Agencija Medija Invent, Univerzitet u Novom Sadu uz pomoć privrednih komora u Srbiji.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com