28. februar 2014.
Hemofarmov Pogon antibiotika u Dubovcu obeležio 20 godina rada
Hemofarmov pogon antibiotika u Dubovcu obeležio je danas dve decenije postojanja i uspešnog rada. Prošle godine, ovaj pogon je sa 118 miliona jedinica, odnosno, više od 10 miliona pakovanja gotovih proizvoda, ostvario rekordnu proizvodnju! 

Na početku rada, u Dubovcu je Hemofarm proizvodio samo kapsule. Danas, na više od 1500 kvadrata, proizvodimo čvrste želatinske kapsule, film tablete i suve suspenzije, odnosno, antibiotike u tri forme, godišnjeg kapaciteta 160 miliona kapsula, 40 miliona film tableta i 7.5 miliona bočica suvih sirupa. Od 2006. godine, Dubovac ima i GMP standard kao preduslov za izvoz na inostrana tržišta, pre svega istočnoevropske zemlje, Afriku, Bliski istok i bivše Republike SFRJ, a istovremeno, potvrdu bezbednosti, kvaliteta i sigurnosti naših proizvoda“, rekao je Dušan Sefčik, rukovodilac Hemofarmovog pogona u Dubovcu.

Zajedno sa članovima menadžmenta Hemofarma, zaposleni u Dubovcu obeležili su značajan jubilej. 

Hemofarm je prošle godine, na veoma turbulentnom tržištu, ostvario impresivne rezultate. Proizvodnja je ostvarila istorijski rekord od preko 200 miliona pakovanja, zabeležili smo i rast prometa 10%, uvećali prodaju lekova koji se izdaju na recept za 30%, učvrstili liderstvo na farmaceutskom tržištu Srbije i unapredili poziciju u okviru STADA grupe. Investicije STADA grupe u prethodnom periodu u Dubovac doprinele su unapređenju infrastrukture, kao i proizvodnih procesa i procedura u ovom pogonu. Uveren sam da ćemo u ovoj godini, koja će biti još izazovnija od prethodne, proširiti učešće na domaćem i na međunarodnim tržištima“, rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Pogon je otvoren je 1994. godine. Upravo su u Dubovcu, na prostoru nekadašnje Jugoslavije, instalirane prve čiste sobe – proizvodne prostorije sa jasno standardizovanim tipom zidova, podova, tavanice, klime, filtracije vazduha, osvetljenja i kvaliteta opreme za proizvodnju. Pogon penicilinskih antibiotika je od samog početka rada usklađen sa međunarodnim standardima. Naime, pogon ovog tipa prema GMP-u i strogim procedurama proizvodnje penicilinskih antibiotika, trebalo je da bude izmešten iz Vršca i proizvodnje ostalih lekova.

O Hemofarmu


Hemofarm je lider na domaćem farmaceutskom tržištu, najveći izvoznik lekova u Srbiji i među prvih pet najvećih kompanija izvoznika u zemlji. Osnovan je 1. juna 1960. godine u Vršcu, gde se nalazi i najveći proizvodni kompleks. Od 2006. je član nemačke STADA grupe, pete generičke kompanije na svetskoj rang listi. Pored Vršca i Dubovca, moderne fabrike, usklađene sa GMP standardima, Hemofarm ima i u Šapcu, Podgorici i Banja Luci. Proizvodi lekove iz 14 farmakoterapijskih grupa po ATC klasifikaciji, a bogat portfolio širokog spektra pokriva sve farmaceutske forme. Ispunjenje svih zahtevanih međunarodnih standarda, omogućilo je Hemofarmu da bude prva fabrika u ovom delu Evrope koja je dobila GMP sertifikat. Prošle godine je u više od 30 zemalja izvezao proizvode u vrednosti od 157,8 miliona evra, a preko 50 odsto od ukupne proizvodnje čvrstih formi lekova lansirao na tržište Evropske unije.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: