Podrška lokalnoj zajednici
16. mart 2011.
<Kompanija Hemofarm, uprkos brojnim ekonomskim problemima, nastavlja sa politikom korporativne odgovornosti i u ovoj godini uz svesrdnu podršku svoje matične kuće STADA grupe.

Tako je juče, 15. marta, predsednik Upravnog odbora STADA grupe Hartmut Retzlaff uručio još jednu donaciju lokalnoj samoupravi - ček vredan 100.000 evra.

Malo je gradova koji imaju dobar put razvoja, toliko kulture i multukulturalnosti kao što je to Vršac i kada je STADA preuzela Hemofarm, delom je preuzela i odgovornost za opštinu“, rekao je predsednik Upravnog odbora STADA grupe Hartmut Retzlaff u razgovorima sa predstavnicima lokalne samouprave.

Prošle godine, koja je nije bila uspešna za Hemofarm, opštini je donirano 50.000 evra, a uručivanjem čeka vrednog 100.000 evra STADA je na najbolji način pokazala kontinuitet korporativne odgovornosti prema okruženju.

Pošto su rezultati Hemofarma u prva dva meseca u ovoj godini znatno iznad rezultata u 2010, želeli smo da opštini Vršac stavimo na raspolaganje 100.000 evra i tako doprinesemo kvalitetu života - rekao je Hartmut Retzlaff. - Želimo i da politika bude prijateljskije raspoložena prema lokalnim firmama i da podržava domaće proizvodjače kao što su Hemofarm i Galenika, a ne da im nameće prinudni rabat od 10 posto. Ovaj ček dajemo i kao simboličan gest i znak vladi da stimuliše lokalanu industriju i omogući stabilnije uslove za lokalnu privredu i u takvim okolnostima STADA je spremna da u milionskim iznosima idalje finansira Hemofarm.

Donacija od 100.00 evra itekako će dobro doći lokalnoj samoupravi. Polovina sredstava, kako je rekao predsednik opštine Čedomir Živković, biće usmerena Centru za socijalni rad kao pomoć najugroženijim stanovnicima opštine, a drugi deo za rekonstrukciju Gradske biblioteke na koju se čeka godinama.

Činu doniranja Opštini prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Hemofarma i deo rukovodstva. Nakon uručivanja donacije Opštini, predsednik Upravnog odbora STADA grupe Hartmut Retzlaff je sa generalnim direktorom, Wolframom Heinischem održao kratak sastanak sa saradnicima, najužim krugom menadžmenta Hemofarma na kome je bilo reči o daljim pravcima razvoja i očekivanjima da timskim radom rukovodstvo ostvari zacrtane planove.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com