Hemofarm dobitnik prestižnog sertifikata „Top Employer” u Srbiji, BiH i Crnoj Gori za 2022.
07. februar 2022.
Zahvaljujući uslovima koje pruža zaposlenima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, Institut „Top Employers” svrstao je Hemofarm u grupu najboljih poslodavaca u ove tri zemlje. Ovo priznanje doprinelo je da STADA grupa postane Top Employer za Evropu.

„Top Employer” priznanje dodeljuje se kompanijama posvećenim stvaranju jednakih prilika za zaposlene, onima koje pružaju mogućnost za sticanje novih veština i pomažu izgradnju uspešne karijere u okviru inkluzivnog poslovnog okruženja.

Naša kompanija ovim sertifikatom postaje deo zajednice koja je prepoznata po kreiranju dobrih uslova za svoje zaposlene, postupajući po najvišim svetskim standardima.

„Briga o zaposlenima jedan je od naših prioriteta, kao segment onoga što je svrha kompanije u okviru koje delujemo – da budemo pouzdan partner za zdravlje ljudi. ‘Top Employer’ sertifikacija Hemofarma u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori znači za nas da smo i od strane nezavisnog, visoko renomiranog, sertifikacionog tela prepoznati i svrstani u grupu najboljih poslodavaca. Ovo je veliko priznanje za sve nas, ali i obaveza za ubuduće”, rekla je senior direktorka Ljudskih resursa Tatjana Jovanović.

Sertifikat
„Top Employer” („Najbolji poslodavac”) jedno je od najznačajnijih priznanja u oblasti ljudskih resursa koje istoimeni renomirani međunarodni institut, sa sedištem u Holandiji, dodeljuje već 30 godina kompanijama koje ispunjavaju stroge svetske standarde u odnosu prema svojim zaposlenima.

Proces akreditovanja u oblasti najboljeg poslodavca od strane ove ugledne institucije bio je veoma iscrpan. Obuhvatao je brojne analize i provere usaglašenosti naših procesa, procedura, praksi, ali i konkretnih, realizovanih aktivnosti iz domena ljudskih resursa sa strogim kriterijumima, odnosno standardima iz oblasti kompenzacija, beneficija, zapošljavanja, razvoja zaposlenih, upravljanja karijerom, razvoja liderskih sposobnosti, obuke, treninge i ankete, procesa nagrađivanja, ali i održivog razvoja i mnogih drugih.