Uspešno završena akcija „I ja dajem za krv“
10. februar 2011.
Na press konferenciji upriličenoj povodom okončanja humanitarne akcije I ja dajem (ZA) krv u prostorijama Hemofarm Fondacije, predstavnici vršačke Opšte bolnice, lokalne samouprave i Hemofarm Fondacije objavili su da je tokom dva meseca prikupljeno više od 1,4 miliona dinara za neophodnu zamenu medicinskih aparata u Službi za transfuziju regionalne zdravstvene ustanove.

Doprinos akciji dalo je 760 donatora, a prikupljena sredstva dovoljna su da se zanovi deo opreme i obezbedi nesmetan rad ovog i drugih odeljenja u vršačkoj bolnici. Kako je saopštila Snežana Radočaj, izvršna direktorka Hemofarm Fondacije, prikupljeno je ukupno 1,403.650,09 dinara, računajući i 5.000 EUR koje je donirala kompanija Hemofarm, od čega je 559.940,59 dinara prikupljeno od fizičkih lica (u čemu su najveći udeo imali zaposleni u Hemofarmu, Opštoj bolnici, Zaniniju i Centru Millennium) a 843.709,50 dinara od pravnih lica i radnji.

Izvesno je da ukupna cifra nije i konačna i da se ovih dana očekuju još neke donacije pa će se ukupan iznos prikupljenih sredstava još uvećati. Ipak, bez obzira na to, prvobitni planovi su donekle promenjeni jer je predviđena reorganizacija sistema Transfuziološke službe Srbije a vršačka Opšta bolnica će zanoviti samo one aparate koji su nephodni za nesmetan rad. Direktor bolnice, dr Sredoje Đurić, podsetio je takođe da u Službu transfuzije nije ulagano pola veka i iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su učestvovali u akciji i na taj način iskazali solidarnost.

„Zahvalni smo svima koji su se odazvali akciji, jer su nam omogućili da normalno funkcionišemo i pacijentima pružimo dostojnu pomoć“, rekao je Đurić.

Sredstva koja su prikupljena su, u svakom slučaju, nešto što nam omogućava da kupimo ono čime ćemo mi zadovoljiti funkcionisanje naše Transfuziološke službe u skladu sa budućom reorganizacijom, odnosno, budućim zakonskim smernicama.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com