Trostruki rekord za Hemofarm u 2019.
05. decembar 2019.
Hemofarm, regionalni lider u farmaceutskoj industriji, ovu 2019. godinu završava sa maksimalnim učinkom: kompanija je postigla novi rekord u obimu proizvodnje koji je pojačala sa rekordnom brojem proizvoda koji nastaju u njenim pogonima i rekordnom prodajom, istaknuto je na svečanom koktelu koji je Hemofarm upriličio za prijatelje, partnere i saradnike.

Postavljajući novi rekord u proizvodnji od 5.7 milijardi tableta, Hemofarm nastavlja da iz godine u godinu postiže još bolje rezultate. Pojedini proizvodni pogoni poput Hemofarma Banjaluka i Hemomonta u Podgorici kao i vršačkog Centra za pakovanje, pojedinačno su ostvarili čak rekordnu realizaciju od svog osnivanja. Kada je reč o Hemofarmovom proizvodnom portfoliju, on će na kraju ove godine u svom sastavu imati 3.150 različitih proizvoda koji nastaju u pogonima ove kompanije.

Prema rečima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, zahvaljujući ovim rezultatima, 2019. je jedna od najuspešnijih godina u skorijoj istoriji ove kompanije kada je ona postigla čak trostruki rekord (u obimu proizvodnje – proizvodnom portfoliju - prodaji).

„Možemo i treba da budemo ponosni na sve što smo postigli ove godine. Posebno što naredne obeležavamo poseban jubilej – 60. rođendan. Međutim, poslovanje Hemofarma ne čine samo rezultati, već upravo briga o zdravlju građana u Srbiji i širom sveta, na čak tri kontinenta na kojima se naši lekovi prodaju. Decenijama unazad Hemofarm dokazuje da mu je stalo do društva i zajednice u kojoj posluje. Naši poslovni rezultati upravo zato su dobri, jer sve što radimo - radimo zato što nam je stalo i zato što imamo viziju. Ta vizija je zdravlje za sve nas”, rekao je dr Zeliger.

Osim već potvrđene uloge Hemofarma u oblasti održivog razvoja i odgovornog poslovanja, kao i brojnih kampanja u oblasti zdravstva i brige za društvo u celini koje sprovodi Hemofarm fondacija, samo tokom 2019. godine kompanija je zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirala medicinsku opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara.

Trostruki rekord za Hemofarm u 2019
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com