Hemofarm predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2018.
30. oktobar 2019.

ODRŽIVI RAZVOJ JE STVARANJE BOLJEG SVETA


„Pokrenimo talas održivih vrednosti” poziv je koji je čitavom društvu svojim sedmim po redu Izveštajem o održivom razvoju uputila kompanija Hemofarm na manifestaciji u Vršcu u kojoj su u nizu kreativnih radionica učestvovali njihovi zaposleni, poslovni partneri, žene i deca iz društveno osetljivih grupa okupljenih u programu „Obučeni za uspeh” i osnovci iz vršačke škole „Ogla Petrov Radišić”.

Pretvarajući kreativnim radom polovne automobilske gume u mobilijar, šarenu opremu i ukrase, svi oni su pokazali da i guma ne mora da postane nepotrebni otpad, već može da dobije novi život.
Papir od prerađenih automobilskih guma i odevne kože poslužio je kompaniji Hemofarm da baš na njemu odštampa svoj novi Izveštaj o održivom razvoju i na taj način dodatno ukaže da su reciklaža, ponovna upotreba sirovina i cirkularna ekonomija mogući uvek kada postoji spremnost, volja i kreativnost.

Direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger istakao je da za predstavljanje novog Izveštaja o održivom razvoju nije slučajno izabran baš proizvodni kompleks u Vršcu, jer je upravo tu pre 60 godina i počela i danas se kreira priča o uspehu ovog najvećeg domaćeg proizvođača lekova i regionalnog farmaceutskog lidera.

„Mi smo veoma ponosni da predstavljamo ne samo farmaceutskog i poslovnog, već i lidera održivog razvoja”, rekao je Zeliger i objasnio da to znači da Hemofarm delom dokazuje da su uz ekonomske rezultate, važni i svi drugi uspesi koji vode kvalitetnijem životnom okruženju i humanijem društvu.

U 2018. godini lekovi sa znakom Hemofarma bili su dostupni na tri kontinenta u 34 države, oboren je novi rekord proizvodnjom 5,5 milijardi tableta, kapsula i drugih formi odnosno 245 miliona pakovanja gotovih proizvoda, uz istovremeno dodatno smanjenje zagađenja i upotrebe vode i struje. Tokom prošle godine skoro 200 miliona pakovanja za Hemofarmove proizvode napravljeno je od recikliranog kartona, što znači da je „održivo pakovanje” obezbeđeno za više od 80 odsto proizvoda. Na taj način ponovo je sačuvano više od 17.000 stabala.

Istovremeno Hemofarm je nastavio da ulaže u svoje proizvodne kapacitete ali i u svoje zaposlene čiji broj je porastao za sedam odsto, pri čemu žene i dalje čine većinu od 53 odsto i u ukupnom broju zaposlenih i u rukovodstvu.

Da održivi razvoj nije samo ekologija, već i briga za boljitak čitave zajednice, istakla je Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu, naglašavajući da je upravo zato ova kompanija kroz rad svoje Fondacije samo u prošloj godini realizovala oko 90 pojedinačnih aktivnosti koje su za cilj imale poboljšanje kvaliteta zdravlja i života ljudi. Edukativne i humanitarne akcije bile su usmerene na podizanje svesti građana o važnosti preventivnih pregleda, donorstva organa i transplantacije, ali i na sticanje novih znanja lekara, najboljih studenata i đaka.

„Nagrada za izuzetnost koju od prošle godine dodeljujemo pokazuje za koje se vrednosti zalažemo”, istakla je Sanda Savić izražavajući uverenje da će u periodu pred nama i broj onih koji kreiraju sadašnjost koja obezbeđuje budućnost i tako neguju održivi razvoj, biti sve veći.

Ronald odrzivi razvoj

Sanda odrzivi razvoj

Hemofarm odrzivi razvoj

Hemofarm odrzivi razvoj

Hemofarm odrzivi razvoj

Hemofarm odrzivi razvoj
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com