Superbrands nagrada za Hemofarmov Probiotic
19. jun 2018.
Kompanija Hemofarma dobitnik je priznanja „Superbrands Srbija 2017-2018“ u kategoriji farmaceutskih proizvoda za brend Probiotic.
Na svečanoj dodeli priznanja koja je 19. juna po četvrti put organizovana u Beogradu, predstavljeni su laureati u 35 kategorija. Nagrade su dodeljene kompanijama koje rade po najvišim svetskim standardima i društveno su odgovorne, a u procesu izbora posmatrano je 2.600 preduzeća iz Srbije. Izbor laureata izvršen je kombinovanjem glasova Stručnog saveta za Superbrendove i glasova dobijenih na osnovu ankete javnog mnenja.
Na ceremoniji uručenja nagrada, predsednik Stručnog saveta Superbrends Srbija Toplica Spasojević naglasio je da program Superbrends postoji u skoro 90 zemalja sveta i da je cilj analitički pristup u analizi brendova na nacionalnim tržištima. Prema njegovim rečima, status superbrenda predstavlja pouzdan putokaz potrošačima, jer su kriterijumi za njegovo dobijanje u ovom slučaju zasnovani na dugogodišnjoj doslednosti i pouzdanosti brenda, prepoznatljivosti i ugledu, kao i na korporativnoj odgovornosti.

Superbrands je nastao 1994. godine u Velikoj Britaniji i predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova.

O proizvodu Probiotic


Na srpskom tržištu Probiotic se pojavio 2003. godine i u kratkom vremenu postao je najprodavaniji među preparatima koji sadrže probiotske bakterije. Probiotik danas ima tržišni udeo od 26 odsto gledajući celokupno tržište probiotskih preparata u Srbiji. Ukoliko tome dodamo Probiotik Forte i Probiokid Immuno/Probiodrops, 43 odsto domaćeg tržišta pripada upravo probiotskim preparatima kompanije Hemofarm.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com