05. april 2018.
Svetski dan zdravlja – STADA podržava “Zdravlje za sve”
Svake godine Svetska zdravstvena organizacija upućuje globalnu poruku za Svetski dan zdravlja, koji se tradicionalno obeležava 7. aprila. Ove godine, u centru pažnje je važnost "Univerzalnog zdravstvenog osiguranja" (UHC). Stav Svetske zdravstvene organizacije je –“Zdravstvena zaštita dostupna svima !”- što znači da bi svaki stanovnik naše planete morao imati pravo na dostupnu zdravstvenu zaštitu i niko ne bi smeo biti u situaciji da mora da bira između zdravstvene zaštite i nekih drugih, osnovnih, životnih potreba .

Kao farmaceutska kompanija, kojoj je primarni zadatak briga o zdravlju ljudi, STADA ne samo da ima obavezu proizvodnje kvalitetnih, bezbednih i efikasnih lekova, već je sa svojim generičkim portfolijom, preuzela i odgovornost da obezbedi društvu veću dostupnost lekova I time olakša pristup zdravstvenoj zaštiti i prevenciji. Kompanija tako daje ključnu podršku društvu: omogućava ljudima da zaštite ono najvrednije što imaju - svoje zdravlje.

U isto vreme, kompanija doprinosi finansijskoj održivosti zdravstvenih sistema: zbog relativno niskih troškova istraživanja i razvoja koji karakterišu proizvodnju generičkih lekova i biosimilara, oni generalno predstavljaju pristupačniju alternativu u odnosu na značajno skuplje originalne lekove. STADA je zato u prilici da pomenute benefite ponudi kao doprinos zdravstvenim sistemima i svojim potrošačima.

Tokom više od 120 godina svog postojanja, STADA doprinosi efikasnoj i pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti i prevenciji, istovremeno rasterećujući, inače opterećene budžete, zdravstvenih sistema.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: