20. april 2017.
STADA i Hemofarm na putu daljeg rasta i razvoja
Nemačka STADA i Hemofarm kao njen važan deo, nalaze se na pragu novog poglavlja u razvoju, a posle odluke Upravnog i Nadzornog odbora STADE da prihvate ponudu, dva svetski ugledna investiciona fonda Bain Capitala i Cinvena, o preuzimaju akcija vrednu 5,318 milijardi evra. Kao jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svetu, STADA teži još intenzivnijoj internacionalizaciji poslovanja i dosezanju samog vrha svetske privrede gde jedino transnacionalne kompanije mogu biti lideri.

„Ovo je najsnažniji investicioni ugovor koji je ikada ispregovaran u Nemačkoj“ – istakao je generalni direktor i predsednik Upravnog odbora STADA grupe dr Matijas Videnfels (Matthias Wiedenfels), tokom svog obraćanja zaposlenima u sedištu Hemofarma u Vršcu. Izlažući viziju daljeg rasta i razvoja kompanije, on je naglasio i da je navedena ponuda ojačana dodatnim Ugovorom koji garantuje dalji razvoj i svih ključnih poslovnih jedinica STADE, medju kojima je i Hemofarm kao najveći proizvođač i izvoznik lekova u Srbiji i regionu. Tokom razgovora je naglašeno i da su Bain Capital i Cinven investicioni fondovi sa višedecenijskim svetskim ugledom, pre svega u domenu zdravstvenog sistema i farmacije, kao i da su svojim dosadašnjim investicijama uvek doprinosili daljem razvoju kompanija u koje su ulagali. 

„Sa njima delimo uverenje o značaju razvoja generičke industrije lekova, te želju za daljim rastom i brigu o ljudima“ – zaključio je generalni direktor STADA grupe, Matijas Videnfels.

Neposredni razgovor dr Videnfelsa sa zaposlenima, koji su posredstvom video linka uživo mogli da prate i zaposleni u svim Hemofarmovim fabrikama i predstavništvima u Jugoistočnoj Evropi, primer je dobre nemačke korporativne prakse, transparentnog poslovanja i odgovornog podnosa prema zaposlenima kojima se uvek omogućava aktivno učešće u dijalogu o svim važnim pitanjima za razvoj poslovanja.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za jugoistočnu Evropu, dr Ronald Zeliger (Seeliger) naglasio je da se Hemofarm u sličnoj situaciji našao i pre deset godina kada je obavljena akvizicija od strane STADA grupe.
„Ta investicija vredna više stotina miliona evra predstavljala je spoj efikasnosti nemačkog poslovanja sa znanjem i posvećenosti ljudi Hemofarma i taj je spoj uzdigao Hemofarm do nivoa regionalnog lidera u proizvodnji i izvozu lekova “ . Zeliger je podsetio da Hemofarm danas izvozi u 38 zemalja, ima više od 3000 zaposlenih i moderne fabrike, uskladjene sa najvišim medjunarodnim farmaceutskim standardima, koje se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Otuda, kako je zaključeno na sastanku, nova promena u vlasničkoj strukturi predstavlja zapravo dodatnu motivaciju za jačanje pozicija na postojećim tržištima, kao i priliku za osvajanje novih na svim kontinentima. Put daljeg razvoja STADE je nova mogućnost za rast srpskog Hemofarma a time i njegov dodatni doprinos srpskoj privredi.

31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: