Dva priznanja za Nemačko-srpsku privrednu komoru
17. mart 2017.
U ime Nemačko-srpske privredne komore, dve nagrade magazina Diplomacy&Commerce primio je njen predsednik, dr Ronald Seeliger koji je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za Jugoistočnu Evropu.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) dobila je priznanje za Unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta u 2016. a Martin Knapp, Izvršni član Upravnog odbora, nagrađen je za projekat „Serbian Visions“ koji okuplja najznačajnije institucije civilnog društva.

Žiri je bio jednoglasan u odluci da je Nemačko-srpska privredna komora institucija koja je u 2016. najviše doprinela unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Nemačke i omogućila bliže povezivanje dve zemlje u privredi, kulturi i humanitarnom radu.

„Nemačko-srpska privredna komora osnovana je prošle godine upravo sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa i privrednog ambijenta u Srbiji. Jedina je bilateralna komora u Srbiji, nastala  zajedničkim dogovorom vlade dve zemlje i u skladu sa novim Zakonom koji reguliše tu oblast. Obe nagrade veliki su podsticaj za preko 300 kompanija, naših članica, da nastave da budu najbolji ambasadori ove saradnje i realizacije investicionih projekata u Srbiji. Osim privrednog povezivanja, AHK Srbija je prepoznala značaj društveno odgovornog ponašanja i aktivnog zalaganja civilnog sektora u razvoju zemlje i pokrenula multikongres Serbian Visions“, rekao je dr Ronald Seeliger primajući nagrade.

Dr Seeliger je takođe istakao da je nagrada za Komoru priznanje za rad prethodnih 15 godina nekadašnje Delegacije nemačke privrede u Srbiji i udruženja DSW, čijim stapanjem je Komora nastala.

Magazin Diplomacy&Commerce od ove godine dodeljuje nagrade kompanijama, institucijama i pojedincima za doprinos u ekonomiji, kulturi, privredi i obrazovanju, društveno odgovornom poslovanju i humanitarnom radu, po ugledu na list The Economist čija su sindikacija u Srbiji.