Hemofarm – primer uspešne nemačke investicije
28. februar 2017.
Premijer nemačke Savezne pokrajine Hesen, Folker Bufije, tokom državne posete Republici Srbiji, posetio je sa saradnicima sedište kompanije Hemofarm u Vršcu. U delegaciji je tokom posete Hemofarmu bio i Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji.

Hemofarm je više od 10 godina član nemačke STADA grupe sa sedištem u Bad Vilbelu u pokrajini Hesen. Sa senior menadžmentom Hemofarma, Folker Bufije obišao je zgradu Kvalitet, investiciju vrednu preko 6 miliona evra koju je prošle godine otvorio premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za jugoistočnu Evropu, Ronald Seeliger, upoznao je premijera Bufijea sa poslovanjem kompanije koja je najveća nemačka investiciju u Srbiji.

„Svi u Hemofarmu smo ponosni što je premijer Bufije, među brojnim kompanijama koje sa nemačkim kapitalom posluju u Srbiji, odabrao da poseti upravo našu. STADA je nedavno obeležila deceniju prisustva i uspešnog poslovanja u Srbiji, deceniju akvizicija i uspešnih investicija vrednih više od 200 miliona evra. Kontinuirane investicije usmerene su na konstantni razvoj, proširenje kapaciteta, unapređenje kvaliteta proizvoda, inovacije i posebno u radnu snagu, u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000. Tokom 2016. godine, Hemofarm je u razvoj poslovanja, portfolija i kompanije realizovao velike investicije, učvršćujući lidersku poziciju u Srbiji i regionu“, rekao je Ronald Seeliger.

Ronald Seeliger je istakao da će se kao predsednik UO Nemačko-srpske privredne komore, i dalje zalagati za konstantno unapređenje dobre poslovne saradnje srpskih i nemačkih privrednika.

Premijer savezne pokrajine Hesen, Folker Bufije istakao tokom današnje posete da je zadovoljan onim što je video u Hemofarmu.

“Hemofarm je moderna kompanija sa visokim standardima koja se može uporediti sa bilo kojom kompanijom u Nemačkoj. Ovo je dokaz da se u Srbiji može uspešno raditi, a ništa nije ubedljivije nego dobar primer koji smo ovde videli”, istakao je Bufije.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com