28. februar 2017.
Hemofarm – primer uspešne nemačke investicije
Premijer nemačke Savezne pokrajine Hesen, Folker Bufije, tokom državne posete Republici Srbiji, posetio je sa saradnicima sedište kompanije Hemofarm u Vršcu. U delegaciji je tokom posete Hemofarmu bio i Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji.

Hemofarm je više od 10 godina član nemačke STADA grupe sa sedištem u Bad Vilbelu u pokrajini Hesen. Sa senior menadžmentom Hemofarma, Folker Bufije obišao je zgradu Kvalitet, investiciju vrednu preko 6 miliona evra koju je prošle godine otvorio premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za jugoistočnu Evropu, Ronald Seeliger, upoznao je premijera Bufijea sa poslovanjem kompanije koja je najveća nemačka investiciju u Srbiji.

„Svi u Hemofarmu smo ponosni što je premijer Bufije, među brojnim kompanijama koje sa nemačkim kapitalom posluju u Srbiji, odabrao da poseti upravo našu. STADA je nedavno obeležila deceniju prisustva i uspešnog poslovanja u Srbiji, deceniju akvizicija i uspešnih investicija vrednih više od 200 miliona evra. Kontinuirane investicije usmerene su na konstantni razvoj, proširenje kapaciteta, unapređenje kvaliteta proizvoda, inovacije i posebno u radnu snagu, u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000. Tokom 2016. godine, Hemofarm je u razvoj poslovanja, portfolija i kompanije realizovao velike investicije, učvršćujući lidersku poziciju u Srbiji i regionu“, rekao je Ronald Seeliger.

Ronald Seeliger je istakao da će se kao predsednik UO Nemačko-srpske privredne komore, i dalje zalagati za konstantno unapređenje dobre poslovne saradnje srpskih i nemačkih privrednika.

Premijer savezne pokrajine Hesen, Folker Bufije istakao tokom današnje posete da je zadovoljan onim što je video u Hemofarmu.

“Hemofarm je moderna kompanija sa visokim standardima koja se može uporediti sa bilo kojom kompanijom u Nemačkoj. Ovo je dokaz da se u Srbiji može uspešno raditi, a ništa nije ubedljivije nego dobar primer koji smo ovde videli”, istakao je Bufije.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: