Hemofarm – primer socijalne pravde
20. februar 2017.
Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetio je Hemofarmov proizvodni kompleks u Vršcu.

„Hemofarm je jedan od, nažalost, retkih primera poštene, uspešne i odgovorne privatizacije koja radnike nije ostavila na ulici, već je pomogla da se lokalna sredina razvije i unapredi. Nažalost, većina privatizacija nije bila takva i zbog toga Srbija ne može da kaže da je socijalno pravedna zemlja, ni da je bogata zemlja, ali može da kaže da se bori za socijalnu pravdu i za to da svi njeni građani žive bolje. Socijalna pravda, jednakost šansi i pravo na dostojanstven život, omogućavaju preduzeća poput Hemofarma, a država je tu da pomogne svakom kome je pomoć potrebna“, rekao je ministar Vulin.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za Jugoistočnu Evropu, dr Ronald Seeliger, ukazao je da društvena odgovornost regionalnog farmaceutskog lidera predstavlja DNK kompanije.

„Krajem prošle godine, Hemofarm je predstavio četvrti Izveštaj o održivom razvoju, oblasti za koji smo od nezavisne revizorske kuće, posle najveće ocene A+ učinili još jedan iskorak i zadovoljili 85 indikatora, duplo više nego kada smo počeli da ga publikujemo. Kao farmaceutski lider regiona sa fabrikama u tri države i izvozom na više od 30 tržišta, imamo odgovornost i za dobrobit lokalne zajednice i tu obavezu sa zadovoljstvom prihvatamo. Ali sve što sam nabrojao, i ono što nisam, Hemofarm ne bi mogao da realizuje bez najznačajnijeg resursa, bez ljudi, bez zaposlenih", rekao je Ronald Seeliger.

Ministar Vulin je sa senior menadžmentom Hemofarma obišao zgradu Kvalitet kao i fabriku u kojoj rade osobe sa invaliditetom.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com