Susret predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa vodećim predstavnicima kompanije Hemofarm
19. jul 2012.
U Predsedništvu Srbije danas je održan sastanak između predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Izvršnog odbora STADA grupe Hartmuta Reclafa. Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Hemofarma Ronald Ziliger i Dmitri Jefimov, potpredsednik za tržišta Rusije, bivših ruskih republika i Baltičkih zemalja.

Teme ranije dogovorenog susreta bile su poslovni ambijent u Srbiji i aktivnosti Hemofarma na domaćem tržištu, sa planovima daljeg razvoja. Hemofarm je inače prva farmaceutska kompanija koju je primio novoizabrani predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je iskazao dobru volju da, u okviru svojih nadležnosti, pomogne unapređenju poslovne klime i privrednih aktivnosti u Srbiji. Gospodin Reclaf je predsedniku Srbije ukratko predstavio Hemofarm i STADA grupu, kao i planove koje ova kompanija, dugogodišnji lider na tržištu, ima u narednom periodu.

Оcеnjеnо је dа pоstоје dvа klјučnа uzrоkа lоšеg stаnjа u fаrmаcеutskој industriјi, i tо su dеficit Rеpubličkоg fоndа zdrаvstvеnоg оsigurаnjа i prеdugо trајаnjе prоcеsа rеgistrаciје lеkоvа i оdоbrаvаnjа cеnа nоvih prоizvоdа.

Deo razgovora odnosio se na društveno odgovorno poslovanje, obzirom da Hemofarm ima dugu tradiciju podrške lokalnoj zajednici, po čemu je svakako poznat i dobitnik je brojnih nagrada u ovoj oblasti.

Razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi, a obe strane su se složile oko toga da je neophodna dobra saradnja između privrednika i države na poboljšanju uslova poslovanja i kreiranju novih mogućnosti za dalji rast. Stavovi delegacije poklopili su se sa stavom predsednika o neophodnosti izgradnje dobrih odnosa sa Nemačkom i Rusijom, kao strateškim partnerima i Republike Srbije i kompanije Hemofarm.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com