Biciklisti Hemofarma posle dve nedelje vožnje stigli iz Nemačke u Vršac
31. jul 2016.
Šestoro zaposlenih u Hemofarmu, stigli su sa puta iz Nemačke gde su otputovali na biciklima kako bi preneli poruku o značaju doniranja i transplantacije organa i kampanji Hemofarm Fondacije i Ministarstva zdravlja PRODUŽI ŽIVOT.


Putem dugim 1.400 kilometara Goran, Marinel, Saša, Vesna, Vladimir, Danijela, vlasnici donorskih kartica, nastojali su da se o Srbiji čuje dobar glas i prenese poruka o jačanju značaja doniranja i transplantacije organa.

“Sve dok nismo krenuli na ovaj put, nisam ni imao predstavu koliko mnogo ljudi vozi bicikl i koliko se njih leti upušta u ovakve avanture. Većina je iz privatnih razloga krenula na put, rekreacija, avantura, testiranje duha i tela. Jedino je naša ekipa imala je humani motiv da promoviše kampanju PRODUŽI ŽIVOT. Zato nam volje i motivacije nije nedostajalo ni u jednom segmentu puta“, rekao je član ekipe Saša Maričić.

Kompanija Hemofarm pružila je jaku podršku inicijativi svojih zaposlenih, dugogodišnjih rekreativaca i višestrukih pobednika Beogradskog maratona da se otisnu na ovaj put.

“Ponosni smo što ste putevima četiri zemlje proneli poruku života koja je, sigurni smo, ostavila jak utisak na sve ljude koje ste sretali. Hvala vam što ste bili vesnici humanosti i naši najbolji ambasadori na evropskoj biciklističkoj ruti”, rekao je direktor Sektora opštih poslova Hemofarma Milan Smoljanović na dočeku ispred sedišta kompanije.

Direktorka Hemofarm Fondacije Suzana Đorđević, napomenula je da je ovo nastavak kampanje PRODUŽI ŽIVOT – NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU i da se intenziviranje aktivnosti na kampanji za menjanje svesti društva nastavlja na jesen.

Dodatna simbolika ovog poduhvata je i u tome što je trasa biciklističkog karavana spojila dva važna grada za sve zaposlene - sedište STADA-e i Hemofarma i to u godini kada Hemofarm obeležava deceniju uspešnog poslovanja u okviru STADA grupe.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com