Biciklima od Nemačke do Srbije u kampanji PRODUŽI ŽIVOT
12. jul 2016.
Poruku PRODUŽI ŽIVOT – NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU tokom reke Dunav, od Nemačke do Srbije, pronosiće šestoro zaposlenih u Hemofarmu koji na put od 1.400 kilometara na biciklima kreću u nedelju, 17. jula iz Bad Vilbela ka Vršcu. 

Marinel Bokšan, Vladimir Grbić, Saša Maričić, Vesna Grbić, Danijela Todorović i Goran Manić, odlučili su da se lično uključe u kampanju, koju Hemofarm Fondacija, kao partner Ministarstva zdravlja Srbije, sprovodi u cilju promocije donorstva, a pre svega, usvajanja novog Zakona o transplantaciji. Ova humanitarna biciklistička vožnja trajaće ukupno dve nedelje.

„Naše godišnje odmore iskoristićemo tako što ćemo od Bad Vilbela, sedišta STADA Grupe u okviru koje posluje Hemofarm, voziti bicikla do Vršca. Za ovaj poduhvat smo se aktivno pripremali od aprila, prelazeći na treninzima i po 100 km. Ljubav prema biciklizmu i zdravom životu  jeste bio naš motiv, ali važnija je naša iskrena želja da kampanju PRODUŽI ŽIVOT – NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU,  promovišemo i na ovaj način. Na ideju smo došli slušajući priče ljudi koji su godinama na listama čekanja na transplantaciju organa, kao jedinu šansu da produže svoje živote. Ovo je naš način da im pomognemo“, kaže Goran Manić.

Dolazak Hemofarmovih biciklista u Vršac planiran je za 30. juli.