Birajte pažljivo ishranu za najmlađe
Francuski Modilac, jedina mlečna formula sa važnim proteinom laktoferinom, jako značajnim za dobro zdravlje vaše bebe, sada je dostupan i u Srbiji.

Dojenje je prirodan način ishrane, a majčino mleko najbolja hrana za bebu. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje majkama isključivo dojenje dece tokom prvih 6 meseci života, jer majčino mleko sadrži idealnu količinu proteina, jako važnih za pravilan razvoj novorođenčeta. Kvalitet ishrane neophodan je i za dalji razvoj i dobro zdravlje vaše bebe, pa evo prilike da saznate zašto je laktoferin najbitniji protein majčinog mleka.

Šta je laktoferin i zašto je toliko važan?

„Laktoferin je drugi najveći protein majčinog mleka i važan sastojak mlečnih formula za bebe. Ovaj protein deluje protiv patogenih bakterija, ograničava njihovo razmnožavanje i ima blagotvorno dejstvo u prevenciji različitih vrsta neonatalnih infekcija i dijareje kod odojčadi”, objašnjava Sara Popadić, specijalista farmacije i regionalna produkt menadžerka iz Hemofarma.

Zahvaljujući laktoferinu smanjuje se rizik od ozbiljne crevne infekcije kod novorođenčadi male telesne težine.

„Laktoferin ima aktivnu ulogu u razvoju i sazrevanju creva mališana i doprinosi pravilnoj ravnoteži mikrobiote. Mikrobiota creva vaše bebe se sastoji iz mnoštva ‘dobrih’ bakterija koje potpomažu varenje hrane i jačaju njene metaboličke i imunološke funkcije. Laktoferin omogućava i normalnu apsorpciju gvožđa neophodnog za pravilan razvoj mozga i borbu protiv infekcija”, ističe naša sagovornica.

Modilac - jedina mlečna formula sa laktoferinom

Francuski Modilac, sada je dostupan i u Srbiji. Proizvodi se u laboratoriji koja 36 godina prati najsavremenija istraživanja u oblasti nutricije odojčadi sa ciljem da svoje mlečne formule učini najbližim prirodnom majčinom mleku.

„Modilac je pionir na evropskom tržištu kada su u pitanju inovacije u oblasti nutricije odojčadi. Svojim formulama pokriva potrebe zdravih beba, ali i sve terapeutske potrebe odojčadi. Tako je AC Digest formula namenjena bebama koje pate od grčeva, nadimanja, gasova, bljuckanja, a za bebe alergične na proteine kravljeg mleka, u ponudi su ukusne formule na bazi proteina pirinča. Od 2018. godine, Modilac je i jedina mlečna formula u Evropi sa laktoferinom, važnim proteinom za održavanje dobrog zdravlja vašeg deteta”, poručuje Sara Popadić, specijalista farmacije.