Zdrava doza života
Odrastajući u Vršcu, okružena ljubavlju i podrškom porodice od najranijeg detinjstva, uz stalno podsticanje na boravak u prirodi, potpuno je bilo očekivano da šetnje Vršačkim bregom i vožnja bicikla postanu moja rutina. Kao mladi polaznik gimnastike u školi „Partizan“ otkrila sam uzbuđenje pomeranja granica, stremljenja ka savršenstvu svakim napravljenim pokretom, ali kada sam prvi put sela na bicikl shvatila sam će to biti moj motiv da pobeđujem sebe i unapređujem vitalnost.

Vožnja bicikla mi je pomogla da upoznam različite ljude sa kojima delim istu strast prema zdravom načinu života, avanturi i boravku u prirodi, a mesto na kojem radim Hemofarm, član STADA grupe stalno nas podseća i podstiče da se bavimo svojim zdravljem, pomeramo granice i prihvatamo izazove. Veoma često se organizuju akcije za zaposlene u kojima rado učestvujem, pa sam zahvaljujući tome otkrila i pravu malu zajednicu zaljubljenika u zdrave stilove života. Prošle godine sam se priključila STADA izazovu, obula sam patike i 9 nedelja sam, zajedno sa 4000 svojih kolega iz celog sveta, skupljala korake i kilometre i takmičila se za prvo mesto u grupi. Nije uvek bilo jednostavno, ali je kolektivni duh pobedio, a radost zbog ispunjenog cilja ostala je motiv da se priključim i sledećoj akciji.

U današnjem svetu užurbanih rasporeda, svetu koji neprestano teži efikasnosti i produktivnosti, neophodno nam je „vreme za nas“. Pronalaženje balansa između profesionalnog angažmana i ličnog blagostanja postaje sve značajnije. Za mene je svaki korak ka zdravijem životu pobeda koju vredi slaviti naročito kada mi je teško da se posle napornog dana pokrenem. Tada kada mi se čini da ne mogu i da bih radije ostala kod kuće, osnažim se i izađem. Te male pobede nad samim sobom su najteže i najvažnije i često ih se setim kada se nađem u situaciji da bih digla ruke i odustala, jer kako je „Forest Gamp“ , filmski junak kojeg tumači Tom Henks u istoimenom filmu mudro rekao:“ Život je kao par cipela za hodanje – nikad ne znaš gde će te odvesti.“ Neka vam te reči budu podstrek da pronađete vreme za sebe jer baš to vreme vam može pomoći da budete zadovoljni kako u poslu tako i u životu.

Autor: Aleksandra Đukić, Sales-Demand Team Associate FSFC & DEMAND PLANNING, Hemofarm A.D.

Preuzeto: Hemofarm Fondacija - ZDRAVA DOZA ŽIVOTA (fondacijahemofarm.org.rs)