Menadžment
Ronald Seeliger

Generalni direktor

Dr Ronald Seeliger obavlja funkciju generalnog direktora Hemofarm grupe. Ronald je na poziciji generalnog direktora Hemofarma od 2012. godine. Godinu ranije, 2011., postao je član menadžmenta STADA grupe.

Međunarodno iskustvo u brojnim kompanijama širom sveta, na značajnim upravljačkim pozicijama, a pre svega rezultati koje je postigao, kvalifikovali su ga da bude na čelu sistema Hemofarm grupe, koji broji oko 3000 zaposlenih. Poseban upravljački izazov predstavlja činjenica da kompanija proizvodi i posluje u fabrikama, poslovnim centrima, pa i laboratoriji, koje su razmeštene u nekoliko država balkanskog regiona. Ronaldov ključni poslovni zadatak, kao prvog čoveka Hemofarm grupe, je unapređenje performansi i portfolija kompanije, ali i pozicija srpskog supsidijara STADA grupe na srpskom, regionalnom i globalnom farmaceutskom tržištu.

Ronald je diplomirao na Tehničkom univerzitetu u Berlinu, gde je i radio, na početku karijere, kao asistent. Pohađao je Londonsku školu ekonomije i Poslovnu školu IMD u Lozani, a doktorirao na tezi „Kontroling proces u medijskim kompanijama“. Karijeru nastavlja u biznisu, kao član menadžmenta velikih industrijskih sistema u Evropi, Australiji i Aziji. Bio je i direktor kontrolinga u Formuli 1. Govori engleski, francuski i španski jezik.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com