Profil kompanije
Osnovan 1. juna 1960. godine u Vršcu, Hemofarm A.D. danas je vodeća generička farmaceutska kompanija u Srbiji i regionu.
Primarnu delatnost kompanije čini proizvodnja kvalitetnih, efikasnih, bezbednih i dostupnih farmaceutskih proizvoda. Od 2006. godine, Hemofarm je deo nemačke STADA grupe, jedne od najvećih svetskih generičkih farmaceutskih kompanija.
Liderska pozicija
Hemofarm je lider na farmaceutskom tržištu Srbije. Zauzimajući više od 70% ukupnog izvoza farmaceutskih proizvoda iz zemlje, vršačka kompanija je ujedno i najveći srpski izvoznik lekova. Proizvodi više od 5,5 milijardi tableta i kapsula godišnje. Posluje na tri kontinenta i ima tim od oko 3000 zaposlenih. Uz podatak da je prisutan na 36 tržišta sveta, Hemofarm se ubraja i u najveće farmaceutske proizvođače ovog regiona.

Kompanija je posvećena stalnim inovacijama. Pored toga što istražuje i razvija moderne farmaceutske proizvode, posebnu pažnju Hemofarm poklanja održivom načinu poslovanja. Ono je usklađeno sa BSCI kodeksom društvene odgovornosti i poštovanjem ljudskih prava. Usaglašenost od 97.6% sa BSCI je najbolji rezultat među svim kompanijama koje posluju u Srbiji.
  • Skoro šest decenija rasta i razvoja danas jednog od omiljenih farmaceutskih brendova.
  • Portfolio obuhvata čak 415 () proizvoda različitih formi i doza.
  • Oko 3.000 zaposlenih u Hemofarm grupi od toga oko 70% u Hemofarmu a.d.
  • PONOVO REKORD!
    245 () miliona pakovanja proizvedeno u 2018.
  • Tržišni udeo: 26,20% udeo po broju kutija, a vrednosno 12,03%.
  • 53% udeo žena u kompaniji i gotovo isto toliko na rukovodećim pozicijama.
Sedište i predstavništva
Osim sedišta u Vršcu, Hemofarm ima registrovana predstavništva u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. U Šapcu je sedište zavisnog društva koje je akvizicijom, januara 2015. postalo deo Hemofarma A.D.

Pored Srbije, Hemofarm ima i zavisna društva u regionu: u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji. Pored zavisnog društva, u Rumuniji, u Temišvaru nalazi se i Hemofarmova evropska laboratorija.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com