Neka humanost bude u modi
02. april 2016.
PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO. naziv je revije kojom je u Beogradu svečano otvorena 39. Black `n` Easy nedelja mode.

Više od 20 naših istaknutih dizajnera, članova Design Collective-a, kreiralo je haljine koje su pistom ponosno prošetale naše poznate javne ličnosti. Ovu reviju, koja šalje poruku o humanosti, osmislili su Modni studio Click i Hemofarm Fondacija.

Spajajući dve ključne kampanje – PRODUŽI ŽIVOT, posvećenu jačanju svesti o značaju transplantacije i donacije organa koju realizuje kao partner Ministarstva zdravlja, i OBOJI U CRVENO,  za prevenciju bolesti srca, Hemofarm Fondacija već nekoliko godina insistira da se ova pitanja postave kao teme od najvišeg društvenog i javnog značaja.

„Teže je razbiti predrasude, nego atome, govorio je Ajnštajn. Zato smo mi večeras bili u nekoj vrsti pobune protiv predrasuda i stereotipa koji prate ovu temu“,   poručila je Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma i članica UO Hemofarm Fondacije. “Ove haljine svojom bojom simbolično su svakom gledaocu u sali utisnule poruku da biti donor znači najveći stepen svesti o moći svakog od nas da spasi živote drugih. Za mnoge sasvim dovoljno da daju svoj glas za donorstvo”.

Ova humanitarna modna revija, osmišljena je po uzoru na filantropske akcije na New York Fashion Weeku. „Želimo da poručimo da moda nije samo kreativnost, već i način prenošenja poruka o sebi i svojim životnim izborima“, rekao je  Nenad Radujević, jedan od utemeljivača Beogradske nedelje mode.

Statistički podaci kažu da svakog sata, od kardiovaskularnih bolesti u Srbiji umre 6 osoba, da samo 10 odsto imena na  listi čekanja doživi novi organ, ali najporaznija je statistika koja govori da  Srbija ima samo 3 donora na milion stanovnika. Da bi svi naši sugrađani koji čekaju transplantaciju dobili novi organ, donora treba da bude 10.

Na Black `n` Easy Fashion Week-u Uprava za biomedicinu i Hemofarm Fondacija omogućile su posetiocima revije da potpisivanjem donorskih kartica budu i pravi ambasadori poruke PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com