23. maj 2012.
Nov model distribucije kompanije Hemofarm
Direktna distribucija proizvoda državnim apotekama

Kompanija Hemofarm uvela je novi model poslovanja - direktnu distribuciju svojih proizvoda državnim apotekama. Ovaj savremeni model distribucije, započet je kao deo nastojanja kompanije Hemofarm da se približi potrošačima, kao i da se smanji kompleksnost lanca snabdevanja. Razvoj modela direktne distribucije planiran je i na regionalnom nivou, što će unaprediti distribuciju i u zemljama u okruženju.

„Naša namera je da svi naši lekovi, po razumnoj ceni, bezbedno, sigurno i na najbrži način stignu do krajnjih potrošača. Direktna distribucija nam omogućava bolji nadzor nabavke i brže reagovanje u slučajevima smanjenja zaliha. Prva iskustva su vrlo pozitivna i nas cilj je da sto efikasnije odgovorimo potrebama domaceg potrosaca. Profesionalne resurse i iskustva STADA grupe, u čijem sastavu poslujemo, prilagodili smo zahtevima lokalnog tržišta i zakonodavstva. Prevazilaženje poteškoća, uz razvoj i unapređenje farmaceutskog tržišta, nije samo izazov za sve nas, već i naša obaveza“, istakao je Wolfram Heinisch, generalni direktora Hemofarma.

Novi model distribuiranja, u saradnji sa kompanijom Phoenix koja već više decenija ima bogato iskustvo sa drugim farmaceutskim kompanijama u zemljama EU, omogućiće kvalitetnu, brzu i bezbednu distribuciju farmaceutskih proizvoda do krajnjih korisnika. Direktnom distribucijom pojednostavljuje se veoma kompleksan lanac snabdevanja kako bi lekovi Hemofarma bili dostupniji pacijentima.

Model direktne distribucije proizvoda apotekama, zasnovan na iskustvima iz drugih zemalja sa uređenim farmaceutskim tržištem, pokazao se kao veoma uspešan.

Pored uvođenja novog modela distribucije, Hemofarm nastavlja saradnju i sa veledrogerijama i distributerima, koristeći tako više distributivnih kanala istovremeno kako bi obezebedio što bolju snadbevenost tržišta lekovima.
05. septembar 2019.
Štada ostvarila snažne rezultate u prvoj polovini 2019.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: