Interno odeljenje opšte bolnice u Šapcu spremno za nove pacijente
20. april 2012.
Interno odeljenje Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ rekonstruisano je zahvaljujući donaciji kompanije Hemofarm vrednoj 13,8 miliona dinara.

Ovom donacijom građani Šapca i Mačvanskog okruga dobili su kvalitetnije uslove preventive i lečenja najtežih i najčešćih bolesti u Srbiji. U okviru ovog odeljenja leče se i najteži kardio-vaskularni bolesnici. Na ovom odeljenju renovirani su koronarna jedinica, ambulante i bolesničke sobe.

„Ovom donacijom stvoreni su bolji uslovi za rad u našoj ustanovi, renoviran je prvi i drugi sprat Internog odeljenja i kompletno je sređena koronarna jedinica. Stvoreni su bolji uslovi kako za pacijente tako i za zaposlene. Naša ustanova godišnje hospitalizuje oko 16.000 pacijenata i ova rekonstrukcija će u mnogome doprineti da pored stručne medicinske pomoći imaju i bolje uslove za oporavak.“- kaže dr Zora Nikolić, direktorka Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“.

„Projekat rekonstrukcije Internog odeljenja bolnice od izuzetnog je značaja za građane kojima će se od sada pružati adekvatna medicinska nega u znatno boljim uslovima. Jedan od poslovnih prioriteta Hemofarma je da pomaže lokalnoj i široj zajednici u skladu sa našom strategijom društveno odgovornog poslovanja. Hemofarm je odlučio da učestvuje u ovom projektu kako bi, pored postojeće kvalitetne zdravstvene nege, pacijenti imali i dobre uslove za oporavak u svojoj bolnici“, istakao je generalni direktor kompanije Hemofarm Volfram Hajniš.

Interno odeljenje ima najvišu frekvenciju pacijenata, tako da je samo tokom prošle godine obavljeno više od 63.000 pregleda. Broj pregledanih pacijenata govori o značaju Opšte bolnice i konkretnog odeljenja za građane Šapca, zbog čega je bilo potrebno obezbediti bolje uslove za rad i poboljšati kvalitet života građana koji posećuju ovu ustanovu.

Novi uslovi rada na Internom odeljenju u Opštoj bolnici u Šapcu predstavljaju još jedan korak napred prema dostizanju evropskih i svetskih standarda u pružanju zdravstvene nege u Srbiji. Obnavljanje dela Opšte bolnice predstavlja nastavak podrške kompanije Hemofarm javnim zdravstvenim ustanovama sa ciljem da se poboljšaju uslovi rada u okviru očuvanja i unapređenja zdravlja građana.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com