Ambicija, posvećenost i pravovremeno prepoznavanje problema su preduslov poslovnog uspeha
15. jul 2015.
Generalni direktor Hemofarma, Ronald Seeliger, podelio je svoj recept za uspeh sa polaznicima XVIII generacije Letnje škole ekonomije pod nazivom „Kako da se borimo protiv nezaposlenosti mladih? – Opasnosti gubitka (još) jedne generacije u organizaciji Instituta ekonomskih nauka i uz finansijsku podršku Konrad Adenauer Fondacije i Findomestic banke.

Generalni direktor Hemofarma, rekao je da zemlje regiona, s obzirom na globalnu situaciju, nemaju luksuz da biraju iz kog sektora će biti strani investitori.

Obraćajući se polaznicima XVIII generacije Letnje škole ekonomije u organizaciji Instituta ekonomskih nauka, u Beogradu, Seeliger je naglasio i da države regiona treba da obezbede što bolje uslove kako bi investitori i dolazili i ostajali. Polaznici Letnje škole su najbolji studenti završnih godina fakulteta društvenih nauka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije. Svi oni su kroz dijalog i brojna pitanja pokušali da dobiju što više saveta i saznaju informacije koje im mogu biti od koristi na putu ka poslovnim uspesima.

Govoreći konkretno o temi Perspektiva stranih investitora i tržište rada u Srbiji, direktor Hemofarma je pozitivno ocenio radni kadar, kvalifikaciju i motivaciju radnika u Srbiji. Naglasio je da je ovde akademsko obrazovanje na visokom nivou, da su radnici produktivni i da je velika dostupnost kvalifikovanih radnika.

Nije bitno šta ste studirali, već šta ćete uraditi od tog obrazovanja. Ako želite da budete uspešni, ključno je da ste posvećeni svom poslu. Morate biti ambiciozni, motivisani i raditi na sebi svaki dan“, napomenuo je Ronald Seeliger.

Generalni direktor Hemofarma podsetio je na nedavno upozorenje nemačke kancelarke Angele Merkel koja je primetila da se dosta zemalja susreće sa velikim brojem obrazovanih, sa velikim brojem svršenih studenata koji su veoma dobri u teoriji ali nemaju nikakvog praktičnog i radnog iskustva. U tom je kontekstu Ronald Seeliger naglasio je da je danas od ključne važnosti u obrazovanju i operativno iskustvo. Zato je na kraju, obraćajući se studentima, dao, kako je rekao, najvredniji savet a to je da još tokom studija apliciraju gde god im je dostupno, rade što više praktičnog posla, a pre svega da budu otvoreni za rad na sebi tokom cele karijere.

Letnja škola je dostigla visok rejting i prestižno mesto u javnosti Srbije i regiona, zahvaljujući vrhunskim domaćim i stranim predavačima, i brižljivo odabranim polaznicima.

U toku osamnaest godina tradicije, Letnja škola ekonomije je okupila preko 600 talentovanih i ambicioznih mladih polaznika iz oblasti ekonomije, prava i drugih društvenih nauka.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com