Hemofarm dobitnik glavne VIRTUS nagrade za filantropiju
28. mart 2015.
Hemofarm je dobitnik ovogodišnje glavne nagrade VIRTUS za filantropiju. Hemofarm i Hemofarm Fondacija ovo prestižno priznanje osvojili su u kategoriji posebnog doprinosa na nacionalnom nivou na polju korporativne odgovornosti u 2014. godini tokom koje su podržali čak 128 projekata vrednih više od 108 miliona dinara. Pomoć je upućivana poplavljenim područjima, zdravstvu, kulturi, deci, socijalno ugroženima, talentima i najboljim studentima.

Hemofarm je za nagradu VIRTUS nominovalo pozorište „Boško Buha“ koje Hemofarm Fondacija podržava u okviru nacionalne kampanje SVIM SRCEM.

Izuzetno mi je zadovoljstvo da u ime svih zaposlenih primim treće VIRTUS priznanje koje je Hemofarm dobio. Veoma nam je značajno što kontinuirano osećamo privilegiju davanja pomažući ljudima kojima je potrebno. Ove godine Hemofarm obeležava 55 godina postojanja, Hemofarm Fondacija je ušla u treću deceniju rada. Priznanje VIRTUS je potvrda i podsticaj naših napora da nastavimo da pomeramo granice u daljem radu“, rekla je Sanda Savić.

Glavnu nagradu Sandi Savić uručila je Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Hemofarm je među prvim kompanijama na ovim prostorima počela da neguje korporativnu društvenu odgovornost, pre više od dve decenije kada je osnovana Hemofarm Fondacija, a ovo je već treća VIRTUS nagrada za društveno odgovorno poslovanje. Godine 2007. Hemofarm je dobio nagradu za dugoročno partnerstvo između poslovnog i nevladinog sektora, a 2011. stiglo je priznanje za doprinos lokalnoj zajednici. U 2013. Hemofarm je dobio i Nacionalna nagradu Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje.

Tradicionalne godišnje VIRTUS nagrade dodeljene su osmi put kao priznanje kompanijama koje su tokom 2014. godine najviše doprinele opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com