Dvanaest godina banjalučkog Hemofarma
21. februar 2015.
Prva fabrika lekova u Republici Srpskoj i jedan od nosilaca celokupne farmaceutske industrije BiH, banjalučki Hemofarm, obeležio je dvanaestogodišnjicu rada fabrike čvrstih formi lekova.

Hemofarm je prošle godine učvrstio lidersku poziciju u zemlji po broju prodatih pakovanja kvalitetnih, cenovno dostupnih, efikasnih i bezbednih lekova. Kao član nemačke STADA grupe, Hemofarm je domaća kuća sa nemačkim kvalitetom proizvoda što je, uz našu korporativnu društvenu odgovornost i posvećenost celokupnoj zajednici, jedan od razloga zbog kog nam građani veruju“, rekao je Aleksandar Veselinović, direktor Hemofarm d.o.o. Banjaluka.

Veselinović je naglasio da se kompanija razvijala zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih - podrška Hemofarm grupe i STADA grupe, ulaganja u zaposlene, njihovu edukaciju, kao i praćenje svetskih standarda u farmaciji, investiranje u savremenu opremu i proizvodnja u skladu sa međunarodnim zahtevima, dali su rezultate za koje je zaslužna svaka karika u našem lancu ljudi.

Fabrika u Banjaluci je, po tehnološkim rešenjima, jedna od najsavremenijih fabrika na ovom delu Balkana, a puštena je u rad 2003. godine na 10.000 kvadrata proizvodnog kompleksa sa kapacitetom proizvodnje oko 650 miliona tableta godišnje. Osnivač fabrike u Banjaluci je vršački Hemofarm koji je od 2006. član nemačke STADA grupe, jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija u Nemačkoj.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com