21. januar 2015.
Mediji obišli Hemofarm
Predstavnici vodećih nacionalnih medija danas su posetili Hemofarmov kompleks u Vršcu. Nakon neformalnog razgovora sa generalnim direktorom Ronaldom Seeligerom i direktorkom Korporativnih poslova i komunikacija, Sandom Savić, novinari su sa direktorom Proizvodnje, Dejanom Ivanovićem, obišli Pogon čvrstih formi i Visokoregalno skladište.

U godinu obeležavanja 55 godina rasta i razvoja, Hemofarm je ušao sa impresivnim rezultatima i rekordnom proizvodnjom u svim fabrikama - kako u broju pakovanja, tako i u broju proizvedenih jedinica! Sa više od 200 miliona pakovanja i 4 milijarde tableta proizvedenim u prošloj godini, Hemofarm je petu godinu uzastopno ostvario istorijski rast proizvodnje. Hemofarm je od 2010. godine duplirao proizvodnju čiji je kapacitet je milion tableta na sat!

U 2014. godini učvrstili smo lidersku poziciju na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, kao i status najvećeg izvoznika u svojoj oblasti i jednog od najvećih izvoznika iz zemlje. Uprkos veoma izazovnoj situaciji u našoj oblasti poslovanja koja za posledicu ima i sniženje cena lekova, ponosan sam na nove rekorde koje smo ostvarili. Ove godine, kad obeležavamo jubilej, 55 godina Hemofarma, planirane su nove investicije u iznosu više od 20 miliona evra sa ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta i izgradnju novih postrojenja. U skladu sa principima održivog razvoja, kao integralnim i strateškim opredeljenjem Hemofarma, konstantnim ulaganjem u modernizaciju proizvodnje i skladištenja, praktično dajemo pozitivan impuls očuvanju životne sredine. Kvalitetom poslovanja i proizvoda, odnosom prema zaposlenima i zajednici, kao i delovanjem naše Hemofarm Fondacije, nastojimo da doprinesemo unapređenju celokupnog zdravstvenog sistema i celokupnog društva“, rekao je Ronald Seeliger u neformalnom susretu sa novinarima.

Pored planiranog proširenja kapaciteta ampulnih formi u Vršcu, ove godine su planirane višemilionske investicije u pogon za proizvodnju nazalnih sprejeva u fabrici Hemomont u Podgorici.

Vrhunski kvallitet i bezbednost Hemofarmovih proizvoda, samo tokom prošle godine verifikovalo je i 26 domaćih i međunarodnih inspekcija u svim našim fabrikama. Pored istorijskog obima, u 2014. ostvarili smo i rekordnu kompleksnost proizvodnje, portfolio proširili za 15%, lansirajući na tržište Srbije i u inostranstvu više od dve hiljade proizvoda“, istakao je Dejan Ivanović, direktor Hemofarm proizvodnje.

Novinarima se obratila i Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma koja je podsetila da će Hemofarm Fondacija ove godine intenzivirati nacionalnu kampanju SVIM SRCEM stavljajući fokus na podršku zdravstvu što je u skladu sa misijom Hemofarma, najavljujući da je prva naredna akcija humanitarna aukcija slika kojom se, uz novčanu pomoć od 30.000 evra, dodatno pomaže obnova dečijeg pozorišta Boško Buha.

Predstavnici medija bili su oduševljeni najsavremenijim tehnologijama i vrhunskim procesima proizvodnje, pakovanja i skladištenja farmaceutskih proizvoda koji se primenjuju u našoj kompaniji.
05. septembar 2019.
Štada ostvarila snažne rezultate u prvoj polovini 2019.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: