Lider koji 54. godine poslovanja pomera granice uspeha
04. decembar 2014.
Hemofarm je potvrdio lidersku poziciju na tržištu i ostvario nove „lične“ rekorde, koristeći sinergiju najboljih praksi iz Srbije i Nemačke, uprkos izazovnoj godini za farmaceutsku industriju“, istakao je Ronald Seeliger, direktor kompanije Hemofarm, članice STADA grupe, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu kompanije.

U odnosu na prošlu godinu, obim proizvodnje povećan je za 16% i proizvedene su rekordne 4 milijarde tableta i kapsula, zbog čega je Hemofarm ostao najveći domaći proizvođač i prvi izvoznik u oblasti farmacije.

„Mi smo domaća kompanija koja proizvodi u Srbiji, snabdeva domaće tržište, ali predstavljamo i najvećeg izvoznika u svojoj delatnosti. Fudbalskom terminologijom rečeno, biznis je kao fudbal, u kom je neophodan timski duh. Volim timove koji igraju za publiku, ali istovremeno znam da je ostvaren rezultat ono što se na kraju računa“, poručio je Ronald Seeliger i zahvalio svom timu i zaposlenima na odličnim rezultatima u ovoj godini.

Hemofarm je, među svim kompanijama iz Srbije, ostvario i najbolji rezultat od čak 98% u proveri usaglašavanja svih kompanijskih pravila i procedura sa BSCI kodeksom ponašanja. Kvalitet poslovanja i proizvodnje potvrdilo je i čak 23 različitih inspekcija u svim delovima kompanije u regionu.

Kako je društvena odgovornost jedan od prioriteta i strateškog opredeljenja kompanije Hemofarm, na koktelu je istaknuto da će u budućnosti još veći fokus kompanije biti na održivom poslovanju i brizi o očuvanju sve ređih resursa za dobrobit budućih generacija, ali i o ulaganju u domaće zdravstvo. „Hemofarm Fondacija ušla je u treću deceniju poslovanja sa novim idejama, ljudima i projektima koje ćemo sprovoditi u okviru sveobuhvatne kampanje SVIM SRCEM. Naša želja je da ostvarmo viziju koja nas sve motiviše – da postanemo sinonim kontinuiranog i suštinskog doprinosa razvoju i unapređenju društva“, poručuju iz kompanije.

Predsednik UO STADA grupe, Hatmut Retzlaff, čiji je Hemofarm član već osam godina, izjavio je putem video linka da je Hemofarm jedan od najznačajnijih stubova grupe, koja danas ostvaruje prihod veći od dve milijarde evra od prodaje i ima preko 10.000 zaposlenih širom sveta.

Proslavi kompanije Hemofarm prisustvovali su predstavnici državnih institucija, privrednog sektora, kao i veliki broj poznatih ličnosti iz sfere kulture i zdravstva.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com