Nemački privrednici žele strukturne reforme u Srbiji
17. novembar 2014.
Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel sastao se danas, drugog dana posete Srbiji, sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i Ronald Seeliger, generani direktor Hemofarma i predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja. 

Cilj sednice Poslovnog saveta Srbije i Nemačke je unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje, a učesnici su izrazili uverenje da će strukturne reforme u Srbiji doprineti njenom razvoju i dolasku novih nemačkih investicija.

Srbija je za nemačke investitore treća najatraktivnija zemlja u istočnoj i centralnoj Evropi, posle Poljske i Estonije, članica Evropske unije. Nemačka preduzeća su veoma zadovoljna dobro obrazovanom i motivisanom radnom snagom, ali jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju u Srbiji jeste glomazna i nedovoljno efikasna javna uprava“, rekao je Ronald Seeliger

Predsednik Odbora nemačke privrede za Istok Ekhard Kordes pohvalio je Vladu Srbije zbog hrabrosti da preduzme nepopularne korake, u vidu smanjenja penzija i plata u javnom sektoru i naglasio da konsolidacija budžeta predstavlja važan signal za investitore i ukazao na značaj primene zakona konstatujući da je potrebna ogromna snaga da se želje državnog vrha prenesu na niže nivoe koji treba da ih sprovedu u delo.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com