Hemomont obeležio 20 godina rada
12. novembar 2014.
Prva fabrika lekova u Crnoj Gori, Hemomont, obeležio je danas 20 godina rasta i razvoja. Na svečanom koktelu povodom značajnog jubileja, 28 koleginica i kolega koji su obeležili jubilej rada u Hemomontu, dobili su zaslužene nagrade koje su im uručili generalni direktor Hemofarma, Ronald Seeliger i izvršna direktorka Hemomonta, Snežana Perović. 

Hemomont je član porodice Hemofarma i STADA grupe. Zahvaljujući vama, Hemomont se prethodne dve decenije, uprkos tranziciji u zemlji, intenzivno razvijao, jačajući i tržišne pozicije Hemofarma i svoje mesto u okviru STADA grupe. Prva farmaceutska kompanija u Crnoj Gori, Hemomont je danas pouzdan partner zdravstvenog sistema, lider na domaćem farmaceutskom tržištu koji izvozi više od 80% ukupne proizvodnje - a naše zajedničko putovanje tek počinje. STADA će u Podgoricu investirati još preko 5 miliona EUR za proizvodnju sterilnih nazalnih sprejeva. Verujem da ćemo, uprkos još većim izazovima koji su pred nama, nastaviti da, kao do sad - odgovorno, timski i posvećeno, unapređujemo našu porodicu“, rekao je Ronald Seeliger čestitajući zaposlenima jubilej Hemomonta. 

Na početku rada, Hemomont je proizvodio samo deset osnovnih infuzionih rastvora.

Hemomont danas proizvodi 54 preparata, među kojima su infuzije, oftalmološki preparati, kapi za nos, sirupi, kapsule, tablete i film tablete - cefalosporinski antibiotici. Ponosni smo što smo petostruko povećali proizvodni portfolio, ali i broj zaposlenih, kojih je danas 140. Godišnja proizvodnja Hemomonta je oko deset miliona pakovanja, a izvozom 85 do 90 odsto na evropska tržišta, dajemo veliki zamajac privrednom razvoju Crne Gore i predstavljamo primer uspešne priče u okviru šire grupacije kojoj pripadamo“, rekla je Snežana Perović.

Godinu jubileja obeležiće i početak rada na projektu izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, čime će Hemomont još jednom potvrditi svoju ekološku opredeljenost. 


Nakon koktela za zaposlene, upriličena je i svečanost kojoj je, uz menadžment Hemofarma i Hemomonta, prisustvovovao i ministar zdravlja Crne Gore, Miodrag Radunović, kao i predstavnici Vlade, zdravstvenih ustanova, poslovni partneri...

Podsetimo, pored Hemofarma, u vlasničkoj strukturi Hemomonta su Vlada Crne Gore i crnogorski Fond za zdravstvo.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com