Hemofarmu dva priznanja za bezbednost i zdravlje na radu
25. april 2013.
Hemofarm je dobio drugu nagradu za bezbednost i zdravlje na radu, dok je naš doskorašnji kolega Dušan Krajnović dobitnik „Plakete 28“!

Naime, Uprava za bezbednost i zaštitu na radu Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije dodelila je danas priznanja pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Nagrade kompanijama sa više od 100 zaposlenih, a koju je u ime Hemofarma primio Milan Smoljanović, rukovodilac Sektora opštih poslova, uručila je Stana Božović, državni sekretar u u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Plaketu 28“ za pojedince koji su prestali da se bave aktivnostima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu usled bolesti ili starosti, a aktivno su radili na razvoju i unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu, dobio je Dušan Krajnović, čovek svima dobro poznat koji je 25 godina radio na poslovima referenta za zaštitu na radu u Hemofarmu, a sa 40 godina staža otišao u penziju 2011. godine.

Na svečanosti povodom uručenja nagrada, pored Milana Smoljanovića i nagrađenog Dušana Krajnovića, prisustvovala je mala ali efikasna „ekipa“, odnosno naše kolege koji brinu da o zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu svih u kompaniji: Zorica Živojnov Krdu (rukovodilac Službe za bezbednost) i Dalibor Radmanovac (saradnik za bezbednost i zdravlje na radu).

Zaštita od povreda i profesionalnih oboljenja, u Hemofarmu nije samo maksimalno usklađena zakonskim okvirima, već nadasve, fokusirana na brigu o svakom zaposlenom. Procenat povreda u našoj firmi je 1,6% što je neznatno s obzirom na broj zaposlenih, a s druge strane, većina tih povreda i nisu povrede na radu nego povrede pri dolasku na posao i odlasku sa posla, kao i razni padovi usled saplitanja. Mi to priznajemo kao povredu na radu i zbog toga i jesmo društveno odgovorna kompanija, kompanija koja vodi računa o svojim zaposlenima“, rekao je Milan Smoljanović.

Prvu nagradu dobila je kompanija BFC Lafarge koja ima 350 radnika.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com