Novinari u poseti Centru za pakovanje u Vršcu
31. oktobar 2019.
Prilikom posete sedištu Hemofarma u Vršcu povodom promocije Izveštaja o održivom razvoju za 2018, mediji i novinske redakcije imali su priliku da obiđu Centar za pakovanje ove kompanije i čuju najvažnije informacije o ovom pakovnom pogonu.

Tom prilikom saznali su da Centar za pakovanje ima digitalizovani sistem za praćenje performansi mašina za pakovanje u realnom vremenu, što omogućava pouzdane podatke o statusu mašina u svakom trenutku, kao i proaktivno rešavanje problema i eliminisanje ručnog prikupljanja različitih podataka.

„Nakon uspešno realizovanog pilot projekta na jednoj mašini i planiranog početka primene na svim ostalim linijama, sledi faza programiranja internet aplikacije sa centralizovanim praćenjem svih linija za pakovanje i to na mobilnim uređajima”, objasnili su predstavnici kompanije prilikom posete novinara, ukazavši na sve veću automatizaciju proizvodnih i pakovnih procesa unutar kompanije.

Razvojem ovog koncepta ostvarene su uštede od oko 600 hiljada evra, dok se puna implementacija očekuje u narednom periodu stoji u Izveštaju održivog razvoja za 2018.

Centar za pakovanje, koji je po svojim kapacitetima i tehnološkim standardima jedinstven na Balkan, predstavlja investiciju STADA grupe u Hemofarm vrednu čak 21,6 miliona evra i istovremeno odličan je pokazatelj kontinuiranog ulaganja kompanije u tehnološki razvoj i savremeni pristup poslovanju.

Obilazak Centra za pakovanje
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com