Hemofarm najbolji izvoznik 2012.
06. decembar 2012.
Hemofarm je danas dobio prestižnu nagradu „Najbolji izvoznik 2012.“ koju već osam godina dodeljuje SIEPA (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije ).

Na svečanosti u Hotelu „Metropol“ generalnom direktoru Hemofarma, Ronaldu Zeligeru, nagradu je uručio Božidar Laganin, direktor SIEPA.

U obrazloženju žirija navodi se da je Hemofarm najveći izvoznik farmaceutskih proizvoda i najveći neto izvoznik Srbije u prvih devet meseci ove godine, sa izvozom od 120 miliona EUR.

Ovo je treća SIEPA nagrada za Hemofarm. Prvi put, nagradu za najboljeg izvoznika, Hemofarm je dobio 2006, baš u godini kada je postao član STADA grupe. Drugu SIEPA nagradu, za osvojeno novo izvozno tržište, Hemofarm je dobio 2009.

"Izuzetna mi je čast da primim ovu uglednu nagradu. Farmaceutski proizvodi koje izvozimo, zastupljeni su u 30 zemalja na tri kontinenta, i izvoz čini više od 60% prihoda Hemofarma. Konstantne strateške infrastrukturne investicije ukazuju na naše ozbiljne i dugoročne planove u Srbiji. Hvala što ste prepoznali našu posvećenost razvoju domaćeg farmaceutskog tržišta i jačanju domaće privrede", rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma primajući nagradu na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, državnih institucija, diplomatskog kora i ugledni privrednici.

Pored nagrade za najboljeg izvoznika, SIEPA je dodelila nagrade u još četiri kategorije - u kategoriji malih i srednjih preduzeća, za najbolji izvozni proizvod, za osvajanje novog tržišta i specijalnu nagradu za najbolju preduzetnicu godine.

Nagradu „Izvoznik godine“ SIEPA dodeljuje od 2004. godine, sa namerom da stimuliše nove izvozne poduhvate domaćih kompanija. Nagrada donosi i ekskluzivno pravo da nagrađene kompanije u svom materijalu koriste logo „Izvoznika godine“.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com