Nova akvizicija Hemofarma: Potpisan ugovor o preuzimanju imovine „Ivančić i sinovi“
22. avgust 2016.
Regionalni farmaceutski lider, Hemofarm AD, preuzeo je imovinu kompanije „Ivančić i sinovi“. Ovaj poslovni potez iniciran je, između ostalog i željom da se dodatno pomogne zdravstvenom sistemu Srbije, kroz unapređenje snabdevenosti tržišta kvalitetnim, a dostupnim proizvodima. Kompanija Hemofarm preuzela je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu „Ivančića“. U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger.

Imperativ Hemofarma su krajnji korisnici i tržište. Zato je prioritet kompanije da efekti ove kupovine budu rast i razvoj domaće proizvodnje, u skladu sa najzahtevnijim svetskim farmaceutskim standardima. Kao odgovorna kompanija, koja u svom poslovanju prepoznaje i javni interes, Hemofarm je, u saradnji sa partnerima iz „Ivančić i sinovi“, preduzeo sve neophodne mere, da snabdevenost apoteka i dostupnost preparata i lekova ostanu na najvišem nivou. Više od trideset proizvoda „Ivančić i sinova“, u koje godinama imaju poverenje brojni korisnici, ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima. Hemofarm će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim.

Generalni direktor Hemofarma, Ronald Seeliger, ističe činjenicu da će kompanija preuzetim portfolijom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda.

„Hemofarm je godinama farmaceutski lider u regionu. Ovaj događaj je kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine „Ivančić i sinovi“, Hemofarm se na neki način takmiči sa sobom, obarajući sopstvene rekorde. Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je, istovremeno i najizazovnije. U dugoročnom planiranju, koje je veoma važan segment proizvodnje lekova, na granici je „umetnosti“ veština procene momentuma za nešto novo. Ovo je naš trenutak“, ocenjuje Seeliger.

Naglasivši ulogu zaposlenih kao najvažnijeg resursa kompanije, Ronald Seeliger je rekao i da je veoma srećan što će zaposleni iz kompanije „Ivančić i sinovi“ uneti novu energiju u Hemofarm.

Rečju, ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije, ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike proizvoda, ocenio je Ronald Seeliger.

Hemofarm, kao članica Nemačke STADA grupe, potpisivanjem ovog ugovora, čini značajan korak napred u daljem razvoju i napretku, sledeći globalne farmaceutske trendove.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com