12. avgust 2015.
Šabački lekovi za pola sveta
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović i direktor šabačke fabrike Hemofarma, Dragan Tošić, zaključili su da konstruktivan dijalog lokalne samouprave i privrede, predstavlja kamen temeljac daljeg unapređenja mačvanske regije i kvaliteta života njenih građana.

Gradonačelnik Zelenović je obišao Pogon polučvrstih i tečnih formi i upoznao se sa procesom proizvodnje lekova i planovima Hemofarma u narednom periodu.

Procena je da će šabačka fabrika u ovoj godini jubileja podvući crtu na 54 miliona proizvedenih pakovanja, najavio je direktor fabrike Dragan Tošić.

Snaga Hemofarma koji je u prvih deset izvoznika iz zemlje odslikava se i na lokalnom planu. Kao što imamo dobru saradnju sa državom tako se trudimo da budemo i dobri partneri u zajednici gde poslujemo i živimo. U poslednjih godinu dana investirali smo više od milion evra u pogon za prečišćavanje otpadnih voda, a prošlogodišnje majske poplave su inicirale da uložimo u zaštitu od ćudljive prirode reke Save, na čijoj obali se nalazimo. Do kraja ove godine ispunićemo plan od 2,5 miliona evra uloženih u proizvodnju“, naglasio je direktor Tošić.

Sa proizvodnih traka šabačke fabrike u sastavu Hemofarma u prošloj godini izašlo je više od 46 miliona pakovanja tableta. One su osim domaćeg tržišta i tržišta regiona otišle put Rusije, Ukrajine, Jermenije, Moldavije, azijskih zemalja i Bliskog Istoka. Šabačka fabrika lekova je prva koja je kompletno implementirala proizvode iz portfolia STADA grupe, a lider u lokalnom privrednom razvoju ostala je do danas.

Ponosni smo na šabački Hemofarm i činjenicu da u našem gradu uspešno posluje deo vodeće farmaceutske kompanije u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. Hemofarm i Šabac su blisko povezani i zato želimo da u svetlu tradicije gradimo viziju čije su ključne vrednosti brižnost, kvalitet, dostupnost i poverenje. Srećni smo što nemačka firma uspešno posluje u našem gradu i što su predstavnici Ambasade SR Nemacke i Nemačko-srpskog privrednog udruženja voljni da se otvori mogućnost za uspostavljanje partnerstva između šabačkih i nemačkih firmi. Šabac neguje evropske ideje, i kao grad daje doprinos da Srbija što pre bude članica Evropske unije“, navodi gradonačelnik Zelenović.

Hemofarm Šabac zapošljava 370 radnika koji svakodnevno u tri smene proizvode lekove za više od 36 zemalja sveta. Fabrika ima pogon čvrstih proizvoda, pogon polučvrstih i tečnih formi, kao i moderan pogon dezinfekcionih sredstava i medicinskih rastvora. Ispunjava najstrože svetske standarde u proizvodnji i poseduje onu najvažniju - Sertifikat Dobre proizvođačke prakse za snabdevanje evropskog tržista u kontinuitetu od 2006 godine do danas. Od kada je nemačka STADA preuzela ovu fabriku u opremu, proizvodnju i obuku radnika uloženo je više od 16 miliona evra.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: