Šabački lekovi za pola sveta
12. avgust 2015.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović i direktor šabačke fabrike Hemofarma, Dragan Tošić, zaključili su da konstruktivan dijalog lokalne samouprave i privrede, predstavlja kamen temeljac daljeg unapređenja mačvanske regije i kvaliteta života njenih građana.

Gradonačelnik Zelenović je obišao Pogon polučvrstih i tečnih formi i upoznao se sa procesom proizvodnje lekova i planovima Hemofarma u narednom periodu.

Procena je da će šabačka fabrika u ovoj godini jubileja podvući crtu na 54 miliona proizvedenih pakovanja, najavio je direktor fabrike Dragan Tošić.

Snaga Hemofarma koji je u prvih deset izvoznika iz zemlje odslikava se i na lokalnom planu. Kao što imamo dobru saradnju sa državom tako se trudimo da budemo i dobri partneri u zajednici gde poslujemo i živimo. U poslednjih godinu dana investirali smo više od milion evra u pogon za prečišćavanje otpadnih voda, a prošlogodišnje majske poplave su inicirale da uložimo u zaštitu od ćudljive prirode reke Save, na čijoj obali se nalazimo. Do kraja ove godine ispunićemo plan od 2,5 miliona evra uloženih u proizvodnju“, naglasio je direktor Tošić.

Sa proizvodnih traka šabačke fabrike u sastavu Hemofarma u prošloj godini izašlo je više od 46 miliona pakovanja tableta. One su osim domaćeg tržišta i tržišta regiona otišle put Rusije, Ukrajine, Jermenije, Moldavije, azijskih zemalja i Bliskog Istoka. Šabačka fabrika lekova je prva koja je kompletno implementirala proizvode iz portfolia STADA grupe, a lider u lokalnom privrednom razvoju ostala je do danas.

Ponosni smo na šabački Hemofarm i činjenicu da u našem gradu uspešno posluje deo vodeće farmaceutske kompanije u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. Hemofarm i Šabac su blisko povezani i zato želimo da u svetlu tradicije gradimo viziju čije su ključne vrednosti brižnost, kvalitet, dostupnost i poverenje. Srećni smo što nemačka firma uspešno posluje u našem gradu i što su predstavnici Ambasade SR Nemacke i Nemačko-srpskog privrednog udruženja voljni da se otvori mogućnost za uspostavljanje partnerstva između šabačkih i nemačkih firmi. Šabac neguje evropske ideje, i kao grad daje doprinos da Srbija što pre bude članica Evropske unije“, navodi gradonačelnik Zelenović.

Hemofarm Šabac zapošljava 370 radnika koji svakodnevno u tri smene proizvode lekove za više od 36 zemalja sveta. Fabrika ima pogon čvrstih proizvoda, pogon polučvrstih i tečnih formi, kao i moderan pogon dezinfekcionih sredstava i medicinskih rastvora. Ispunjava najstrože svetske standarde u proizvodnji i poseduje onu najvažniju - Sertifikat Dobre proizvođačke prakse za snabdevanje evropskog tržista u kontinuitetu od 2006 godine do danas. Od kada je nemačka STADA preuzela ovu fabriku u opremu, proizvodnju i obuku radnika uloženo je više od 16 miliona evra.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com